Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, despre declarația lui Klaus Iohannis, privind tragedia din Caracal: A apărut târziu și a vorbit degeaba

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 29 iulie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Viorica Dăncilă l-a criticat pe Klaus Iohannis, după ce șeful statului a acuzat Guvernul, duminică seară, că poartă o vină morală pentru tragedia de la Caracal. „Domnul Iohannis a apărut târziu și a vorbit degeaba”, susține liderul PSD, Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a cerut majorității PSD-ALDE abrogarea modificărilor aduse în ultimii doi ani legilor justiției și codurilor penale. El a spus că statul a fost profund slăbit de guvernarea PSD din ultimii ani.

În urma acestei declarații, premierul Viorica Dăncilă, lider PSD, a postat un mesaj pe Facebook în care a scris că se aștepta ca declarația făcută de președinte să indice niște măsuri clare, să transmită „decenţă, asumare şi responsabilitate, respect pentru nenorocirea unor familii”, însă susține că nu a auzit decât un „discurs de campanie”.

Viorica Dăncilă: De ce Guvernul poate lua măsuri și dumneavoastră nu puteți lua, domnule președinte?

„M-am aşteptat în această seară la o declaraţie a domnului Iohannis prin care să ne transmită nişte măsuri clare. M-am aşteptat să ne convoace mâine (luni – n.r.) în CSAT, să urgentăm analiza şi deciziile care se impun. M-am aşteptat la o poziţie fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri şi dumneavoastră nu puteţi, domnule preşedinte?

M-am aşteptat la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie. Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba. Nu a înţeles gravitatea situaţiei, nu a înţeles că suntem datori faţă de familiile tinerelor care şi-au pierdut viaţa şi a tuturor părinţilor din ţara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înţeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare. Guvernul pe care îl conduc va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aştepta prea multe”, a scris premierul Dăncilă.

Klaus Iohannis, atac către PSD: Ar fi un îndemn onest doar dacă ar veni de la oameni onești

Klaus Iohannis a cerut, duminică, abrogarea legilor justiției, acuzând Guvernul că are o abordare „politicianistă” față de evenimentele tragice din Olt. Afirmațiile președintelui României vin ca urmare a evenimentelor din Caracal care au stârnit revolta opiniei publice.

„Dragi români, încep această declarație prin a-mi exprima regretul profund față de tragedia de la Caracal în care instituțiile statului nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să curme viața tinerelor. Sunt alături de familiile îndurerate.

În aceste zile am colaborat constant cu autoritățile. Instituțiile statului nu au reușit să-și facă datoria de a proteja dreptul fundamental al omului la viață. Este o realitate sumbră care, din nefericire. Vor trebui aplicate sancțiuni tuturor instituțiilor care vor fi găsite vinovate de tragedie. De la Interne, de la STS, din toate instituțiile care vor fi găsite vinovate de aceste tragedii. Dar pedepsele, oricât de severe și binemeritate ar fi, nu aduc viețile pierdute înapoi. Ce este însă obligatoriu să facem este să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii.

Nu mă voi pronunța pe detaliile acestui caz până la finalizarea anchetei și a rapoartelor pe care le vom discuta, în mod foarte serios, în CSAT. În mod normal, însă, nu ar fi trebuit să ajungem să discutăm un asemenea caz în CSAT.

Președintele spune că îndemnul lui Dăncilă, către politicieni, de a nu politiza tragedia de la Caracal, „ar fi unul onest dacă ar veni de la oameni onești”

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 65673 additional Info to that Topic: mainnews.ro/viorica-dancila-despre-declaratia-lui-klaus-iohannis-privind-tragedia-din-caracal-a-aparut-tarziu-si-a-vorbit-degeaba/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/viorica-dancila-despre-declaratia-lui-klaus-iohannis-privind-tragedia-din-caracal-a-aparut-tarziu-si-a-vorbit-degeaba/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *