Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, despre cazul Sorinei Pintea: Comportamentul organelor abilitate este inacceptabil

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 martie 2020 Etichete: , ,

Fostul prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, s-a arătat nemulțumită față de modul în care a fost tratată Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, aflată în stare de arest preventiv și care suferă de o afecțiune autoimună.

Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată.”

Context

Marți seară, Sorina Pintea a fost scoasă pentru a doua oară din Arestul Capitalei și a fost dusă la Policlinica MAI Nicolae Kretzulescu pentru un consult.

Sorina Pintea suferă de ”dermatomiozită”, o boală autoimună cu care a fost diagnosticată în noiembrie 2019. Fostul ministru al Sănătății urmează tratament specific.

Potrivit Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, dermatomiozita este o boală inflamatorie idiopatică cu semne cutanate caracteristice ce apare atât la adulți cât și la copii. Este o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea și mușchii, dar poate afecta și articulațiile, esofagul, plămânii și rar inima.

Fostul ministru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Capitalei, în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Potrivit DNA, Pintea ar fi luat șpagă pentru derularea unui contract, în calitate de manager al Spitalului Județean Baia Mare.

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW