Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Dăncilă, critici la adresa PNL: Creează îngrijorare în rândul oamenilor/ Ce spune social-democrata despre banii pe care PSD trebuie să îi înapoieze europarlamentarilor

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul demis al României, Viorica Dăncilă, a susține că românii sunt îngrijorați din cauză că nu știu la ce să se aștepte de la viitorul Guvern. Social-democrata a declarat, duminică, faptul că cele șase partide Parlamentare care au reușit să dea jos Guvernul, nu au venit cu o altă soluție în schimb.

„(…)negocierile se poartă de către cele șase partide de Opoziție, cele șase partide care au reușit să dea jos un Guvern fără a veni cu o altă soluție. Văd că este implicat în continuare Klaus Iohannis, nu ne sperie, suntem destul de puternici să mergem înainte, cert este că din motive electorale și din motive de campanie cei care vor suferi sunt cetățenii, pentru că vedem că nu au o altă alternative, negociază, dar nu ne spun despre un program de guvernare, despre ce îi așteaptă pe cetățeni începând de a doua zi de când vor prelua guvernarea, PSD nu va participa la votul pentru un nou guvern”, a declarat Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a mai spus că se va lupta împotriva tuturor celor care vor să ia măsuri care ar putea să afecteze românii.

„(…) Am văzut discuțiile apărute în spațiul public, cu majorități, că unii votează, că unii nu votează, important este ce vor să facă pentru români, că dacă întrebați acum un român pe stradă, nu știe ce îl așteaptă începând de a doua zi de când vor prelua guvernarea: că vor îngheța pensiile, că vor da afară oamenii așa cum au declarat în spațiul public, că vor disponibiliza în prag de sărbători oamenii, că vor crește impozitele, că renunță la voucherele de vacanță, toate aceste lucruri creează îngrijorare în rândul oamenilor iar eu vă garantez că voi lupta împotriva lor, a tuturor, cei șase plus președintele țării, astfel încât să țin cu oamenii. Nu mi-e teamă de ei, și în această luptă voi merge până la capăt”, a mai precizat social-democrata.

Viorica Dăncilă a vorbit și despre scandalul de la TAROM, în care ministrul demis al Transporturilor este acuzat că i-a spus fostului director general al companiei aeriene să rețină la sol aeronavele curselor interne în ziua votării moțiunii de cenzură, astfel încât, o parte din parlamentarii din țară să nu poată vota.

„Am discutat cu domnul Răzvan Cuc, a negat toate aceste lucruri. Nu aș vrea să mă implic dar eu cred că acest lucru nu se putea. Gândiți-vă că dacă se întârzia zece minute era de vină premierul și nu cred că domnul cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine într-o situație neplăcută”, a declarat Dăncilă.

Ministrul demis a mai vorbit și despre banii pe care Rovana Plumb i-a adus de acasă pentru a susține campania electorală, pe care i-a primit înapoi de la PSD, însă, pentru ceilalți europarlamentari nu au mai rămas bani.

„Categoric vor fi restituite (sumele n.r.), tot ceea ce este legal va fi făcut în cadrul PSD. De fiecare dată am acționat conform legii, așa voi merge și în continuare, nu voi încălca legea, în contradicție cu ceilalți care încalcă legea dar le cere celorlalți să respecte legea. (…) Și ceilalți europarlamentari vor primi banii. Rovana Plumb a fost prima pe listă, vor face în așa fel încât toți colegii noștri să își primească banii pentru că așa este firesc și așa este legal. Voi avea grijă ca legalitatea să fie respectată până la capăt”, a încheiat Viorica Dăncilă.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW