Thursday, July 9, 2020
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Avem nevoie de un președinte care să fie de fiecare dată în mijlocul oamenilor și să respecte Constituția/ Nu prelungesc eu criza politică, ci Klaus Iohannis

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete:

Liderul PSD și premierul României, Viorica Dăncilă, a depus, joi, la Biroul Electoral Central, semnăturile strânse pentru a putea candida la alegerile prezidențiale. La ieșire, premierul a declarat că va veni în Parlament, dar nu când vrea președintele Klaus Iohannis, ci când consideră PSD că este oportun.

„(…) Guvernul este funcțional. Dacă Guvernul nu ar fi funcțional nu aș putea să țin ședințe de Guvern. Curtea Constituțională spune că de îndată președintele României trebuie să numească miniștrii interimari și să dea motivare pentru respingerea celorlalți miniștri. Legat de cele 45 de zile am spus și repet, voi veni în Parlamentul României, dar nu când vrea Klaus Iohannis, ci când consideră PSD că este oportun, când voi vom lua această decizie vom veni și vom cere votul Parlamentului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată care sunt avantajele pe care le are în fața celorlalți candidați la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a răspuns:

„(…) Pentru mine este important ce se întâmplă cu femeile, cu copiii din această țară, ce se întâmplă cu părinții și bunicii noștri, pentru că empatizez și iubesc oamenii. Îmi iubesc foarte mult țara și de fiecare dată o reprezint cu demnitate. Mai mult decât atât, sunt un om care întotdeauna a spus că este nevoie de consens. Nu sunt un om care să prefere toată această agitație politică, tot acest joc politic, chiar dacă acesta se face în detrimentul cetățenilor. Și mai am un avantaj pe care vreau să-l scot în evidență. Am demonstrat că pot conduce un guvern care are a doua cea mai mare creștere din Europa, am demonstrat că pot conduce președinția rotativă a Consiliului UE și să obțin un succes pentru țara mea, sunt premier…Deci, întotdeauna voi avea în vedere și activitatea guvernamentală, indiferent de culoarea politică a guvernului. Aș fi primul președinte care a deținut și funcția de premier”, a spus Dăncilă, la sediul BEC.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW