Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al Partidului NOI

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă a fost aleasă marți, 11 aprilie, președinte al Partidului Naţiune Oameni Împreună (NOI), în cadrul unui congres în care a fost unicul candidat. 

Potrivit News.ro, s-au înregistrat un număr de 251 de voturi valabil exprimate, 247 de voturi au fost „pentru”, două voturi nule şi două voturi „împotrivă”.

„Dacă România se afla pe drumul bun, dacă simţeam că românii aveau un nivel de trai mai bun, dacă ţara era reprezentată cu demnitate pe plan extern, dacă nu vedeam o clasă politică care îşi bazează acţiunile pe promovarea urii şi a dezbinării, nu pe solidaritate, nu pe identificarea de proiecte şi soluţii la provocările actuale, probabil că drumul meu se contura în afară politicii”, a afirmat Dăncilă.

Ea a făcut, de asemenea, referire la ceea ce a numit ”trădare” şi lipsa de implicare a foştilor colegi din PSD în campania pentru alegerile prezidenţiale în care a candidat.

Dăncilă a reclamat ura, violenţa, aroganţa şi lipsa de empatie, dublate de un ”dezastru în plan economic”. Ea a criticat modul în care a fost gestionat pandemia de COVID-19, împrumuturile mari şi fără justificare din acea perioadă, lipa unor decizii imediate cu impact pozitiv şi ”înţelegerile subterane dintre unele partide pentru putere” despre care spune că au impact negativ asupra ţării şi a populaţiei. Fostul premier consideră că ”nimic nu justifică a scădere atât de mare a nivelului de trai” din ultimii doi ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW