Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă a dat în judecată o firmă de web hosting pentru că nu poate folosi site-ul www.vioricadancila.ro/Domeniul a fost cumpărat de altă persoană

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă și PSD au dat în judecată ROMARG, una dintre cele mai mari firme de web hosting din România, care găzduiește peste 120.000 de domenii. Dăncilă se judecă și cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică, din subordinea Ministerului Informațiilor. Motivul: premierul, care este și candidat la prezidențiale, ar fi dorit să înregistreze domeniul www.vioricadancila.ro, însă, se pare, a fost cumpărat de o altă persoană.

Informația a fost semnalată de europarlamentarul Clotilde Armand.

„Dna Dăncilă a dat în judecată ROMARG și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică București pentru că ‘nu îi funcționează website-ul’ www.vioricadancila.ro. Se pare că domeniul a fost cumpărat de altcineva”, a scris, pe Facebook, Clotilde Armand.

Potrivit portalului instanțelor, procesul a fost intentat pe 2 septembrie, reclamanți fiind Viorica Vasilica Dăncilă și PSD. Primul termen va avea loc la Tribunalul București, pe 9 octombrie, la ora 08:30.

ROMARG este principalul furnizor de servicii de găzduire de tip shared și înregistrare domenii din România dar și partener RoTLD, EURid, OpenSRS. Din 2004 deține propria fermă de servere în București și are peste 120.000 de clienți din România, Europa și Statele Unite, potrivit propriei prezentări.

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică București se află în subordinea Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, deci în subordinea Guvernului.

Institutul deține Registrul de Domenii RoTLD, unde se poate verifică dacă un domeniu există sau nu, iar dacă nu aparține deja cuiva poate fi „închiriat”, costul fiind de 14,28 de euro/an. Dacă plata nu este efectuată, el devine din nou disponibil și poate fi înregistrat de către o altă persoană.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW