Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Viorel Mocanu, agentul guvernamental al României la CEDO, eliberat din funcție de Viorica Dăncilă/Tot ea l-a numit în luna februarie

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 21 august 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă l-a eliberat din funcție pe Viorel Mocanu, agentul guvernamental al României la CEDO. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial unde se precizează că acesta a renunțat de bună voie la funcția de secretar de stat. 

„Decizie privind eliberarea, la cerere, a domnului Viorel Mocanu din funcția de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”

Viorel Mocanu este vizat de DNA într-o anchetă referitoare la observațiile pe care acesta le-a depus la CEDO în cauza “Dragnea contra României”. 

Mocanu este agent guvernamental la CEDO din luna februarie, fiind numit tot de premierul Viorica Dăncilă,  după ce a demis-o pe Catrinel Brumar, cea care pledase împotriva șefului PSD. Viorel Mocanu a fost agentul guvernamental care a răsturnat practic toate argumentele de până atunci ale României, pledând în favoarea lui Liviu Dragnea și nu pentru statul român. 

Ce contestă Liviu Dragnea la CEDO

Dragnea contestă la CEDO condamnarea sa la doi ani cu suspendare, din procesul Referendumul. El aduce ca argument faptul că motivarea deciziei din 2016, publicată în februarie 2017, nu a fost semnată de două dintre judecătoare: Livia Stanciu și Luminița Zglimbea, care s-au pensionat înainte de redactarea motivării. Decizia în sine a fost luată de toate cele 5 judecătoare, iar minuta acestei decizii a fost semnată de toate cele 5, în 2016.

După ce în presă au apărut mai multe informații potrivit cărora agentul guvernamental al României la CEDO, Viorel Mocanu, a avut o pledoarie în favoarea lui Liviu Dragnea, DNA a deschis un dosar, care se află în faza de cercetare. 

Pentru că la Secția Specială s-a depus o plângere la adresa procurorilor DNA, SIIJ a cerut o copie a dosarului. 

Foto: PSnews.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW