Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. Pedeapsa lui „Pinalti”, majorată la 4 ani și 6 luni

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 septembrie 2021

Viorel Hrebenciuc, fost lider social-democrat, a fost condamnat definitiv marți, 14 septembrie, de către Curtea de Apel București, la 3 ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de folosire a influenței, în dosarul Giga TV.

Laura Georgescu, fostă șefă a CNA, a fost condamnată în același dosar la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în timp ce lui Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, cunoscut drept „Pinalti”, i-a fost majorată pedeapsa la 4 ani și 6 luni de închisoare.

Curtea de Apel București a păstrat pedepsele aplicate în primă instanță de Tribunalul București în cazul lui Viorel Hrebenciuc și al fostei șefe CNA, Laura Georgescu. În schimb, fostului primar al municipiului Piatra Neamț i-a fost majorată pedeapsa primită la fond.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Context

Viorel Hrebenciuc este acuzat că a încercat să convingă membrii Consiliului Național al Audiovizualului să revină asupra deciziei de retragere a licenței Giga TV, pierdută în septembrie 2013, televiziune controlată la acea vreme de Gheorghe Ștefan.

Funcționarii CNA sunt acuzați că au acordat ilegal licența de emisia pentru televiziunea fostului primar din Piatra Neamț.

În dosarul Giga TV, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul București la 3 ani de închisoare cu executare. Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, a primit, atunci, cea mai mare pedeapsă, adică 4 ani și 4 luni de închisoare.

Fost primar PDL în Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, cunoscut drept “Pinalti”, a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de închisoare. Un alt fost membru al CNA, Narcisa Iorga, a fost condamnată atunci la 3 ani de închisoare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/viorel-hrebenciuc-condamnat-definitiv-la-3-ani-de-inchisoare-cu-executare-in-dosarul-giga-tv-pedeapsa-lui-pinalti-majorata-la-4-ani-si-6-luni/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/viorel-hrebenciuc-condamnat-definitiv-la-3-ani-de-inchisoare-cu-executare-in-dosarul-giga-tv-pedeapsa-lui-pinalti-majorata-la-4-ani-si-6-luni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW