Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Viorel Badea, candidat la șefia DIICOT: Cazul Caracal a adus un prejudiciu de imagine al instituției/Au fost probleme de comunicare/E redundant să ne mai exprimăm păreri despre SIIJ

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 17 ianuarie 2020 Etichete: ,

Viorel Badea este, vineri, intervievat de comisia de specialitate a Ministerului Justiției pentru funcția de procuror-șef al DIICOT. 

“Cred că se impune o ajustare a instituției sau o reașezare.(…)Rezervorul de încredere și de credibilitate al instituției cred că a fost profund afectat. (…)O principală problemă ar fi stoculd e dosare. Cred că soluția care se impune e o modificare legislativă.(…)Cred că toate cauzele DIICOT ar trebui să fie preluate de poliție și doar cauzele complexe care merită toată implicarea procurorului”, a spus Viorel Badea.

Procurorul Bodea consideră „că una dintre problemele fluctuației de personal este că la DIICOT există un mediu de lucru tensionat, excesiv de competitiv”.

„Eu am resimțit pe propria piele. Nu toți colegii au avut deschiderea să-mi împărtășească din experiența lor și să mă ajute să mă integrez”, afirmă Badea.

Badea, despre cazul Caracal: „Au fost probleme de comunicare publică. S-a adus un grav prejudiciu de imagine al DIICOT”

Referitor la cazul Caracal, procurorul a spus că este evident faptul că DIICOT a avut niște probleme de comunicare publică.

“Este evident că au fost niște probleme la nivel de comunicare publică. Din lipsa unei strategii foarte clare, au părut că au comunicat mai multe persoane, 3 din ce am văzut eu. Au apărut contraziceri. Acea conferință de presă nu cred că trebuia să fie realziată pentru că nu erau informații noi. Toate aceste chestiuni au adus un grav prejudiciu de imagine instituției. Cred că asta e principala problemă a DIICOT”, a afirmat procurorul Badea.

„E redundant să ne mai exprimăm păreri despre SIIJ”

Procurorul Badea consideră că este redundant să comenteze activitatea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

„Cred că este redundant să ne mai exprimăm păreri despre SIIJ pentru că se vede ce a făcut în această perioadă. Dacă cineva a adus un deserviciu acestei instituții cred că sunt cei care au susținut-o și au selectat oamenii, nu cei care o contestă”, susține candidatul.

Viorel Badea a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Știre în curs de actualizare 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW