Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Violeta Alexandru: Văd o rezistență la schimbare. Se mențin aceleași vechi principii în care șefii sunt deasupra tuturor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2020 Etichete: , ,

Violeta Alexandru cere șefilor și angajaților din Casele de Pensii să interacționeze mai mult cu cetățenii și dă ca exemplu Casa de Pensii din Piatra Neamț, pe care ministrul Muncii o cataloghează drept o instituție prăfuită.

Violeta Alexandru a declarat că observă o rezistență a funcționarilor publici la schimbare și dă ca exemplu Casa de Pensii din Piatra Neamț, unde arhiva nu se ridică la un standard de calitate. În plus, ministrul Muncii a spus că, în urma unei vizite la  ITM Piatra Neamț, nu a găsit pe nimeni în birouri.

Le cer șefilor din Casele de Pensii, precum și angajaților, să coboare din birou și să interacționeze cu cetățenii care au solicitări/întrebări și așteaptă un răspuns/o îndrumare în fața instituției. Se creează aglomerație în fața instituțiilor tocmai pentru că nu li se răspunde cetățenilor.

Văd o rezistență la schimbare. Se mențin aceleași vechi principii în care șefii sunt deasupra tuturor, inabordabili, de neatins, din toate punctele de vedere. Oamenii trebuie să fie ascultați, nu ținuți la distanță. Lipsa de management aduce ineficiență, întârzieri, blocaje în îndeplinirea atribuțiilor unei instituții.

La Piatra Neamț, am găsit o casă de pensii aglomerată, o instituție prăfuită, a cărei arhivă nu se ridică nici pe departe la un minim standard de calitate iar conducerea în concediu, cu toate întârzierile lăsate în așteptare. Arhiva de aici trebuie reorganizată complet, nu doar ordonată. Nu există un sistem electronic de identificare a dosarelor, totul se face manual. Este mult de muncă!

Este nevoie de soluții cu efecte pe termen lung, care să scurteze timpii de procesare și să elimine munca ineficientă. Având aceleași proceduri vechi de lucru, neadaptate evoluțiilor actuale, se va ajunge la aceleași rezultate: vom scotoci prin hârtii, ore și ore în șir. Din această cauză, crește și numărul dosarelor cu termen de răspuns depășit: documentele se găsesc și se extrag cu dificultate din arhivă. Efectele unei arhive ineficient organizate se văd după ani de zile.

Fiind în Piatra Neamț, am mers să fac o vizită și la ITM. Nu este prima dată când găsesc la ITM-uri birourile goale.

Șefii în concediu și birourile goale, iar accesul în instituție îngrădit. Mi-a lăsat impresia unei fortărețe. ITM-ul este o instituție publică, deschisă publicului. Orice cetățean poate intra într-o instituție fără a-i fi îngrădit acest drept”, a declarat Violeta Alexandru, printr-o postare pe Facebook.


Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW