Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Violeta Alexandru: Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 mai 2021

Fostul ministru PNL al muncii Violeta Alexandru este de părere că autoritățile ar fi trebuit să găsească o cale astfel încât concertele și festivalurile în aer liber să poată fi reluate. 

„Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba. Așa cred. Se greșește nedându-le un orizont previzibil, în condițiile în care aceste evenimente nu se organizează de azi pe mâine ci e nevoie de o planificare mai amplă. Riscăm să punem în genunchi această industrie al cărei rol, dincolo de impactul în economie, este crucial în re-echilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricții. Măcar un proiect pilot.
Eu înțeleg și sprijin faptul că autoritățile caută să stimuleze vaccinarea! Vaccinarea este soluția pentru revenirea la normalitate. Am, în același timp, convingerea că publicul care vine la concerte a înțeles că vaccinarea este cheia, cei care așteptau concertele rock, de exemplu, au fost printre primii care au înțeles acest lucru”, a subliniat Violeta Alexandru, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.

Lidera PNL București susține că accesul la astfel de evenimente ar putea fi condiționat de adeverința de vaccinare, în acest fel putând fi accelerată întreaga campanie națională.

„Noi, liberalii, înțelegem că aici vorbim despre un public care are responsabilitate, atât în organizarea evenimentului cât și în participare, în cele mai sigure condiții. Da, dinamica la un concert în picioare este alta decât la un spectacol pe scaun dar dacă nici vaccinat nu ai voie la concerte, atunci oamenii vor începe să se întrebe de ce mai avem, până la urmă, încredere în vaccin ca măsură de protecție. Cum îi mai convingem pe restul să se vaccineze? Este greu de înțeles ce consecințe ar fi dacă un concert începe la ora 22 și se termină la începutul celei de a doua zi (nu în aceeași zi, cum s-a stabilit regula acum). Aici dialogul rezolvă semnele de întrebare”, a afirmat Violeta Alexandru.

Începând din 15 mai, activitățile culturale, artistice și de divertisment se pot desfășura în spații deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană , dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *