Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Violeta Alexandru: PSD ne duce într-o direcție din care vom ieși toți rău

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Violeta Alexandru este de părere că majorarea pensiilor cu 40% ar crea disensiuni între oamenii care muncesc și pensionari, nefiind sustenabilă pentru buget. Ministrul Muncii susține că majorarea inițială, de 14%, ar fi fost cea mai mare creștere de până acum a pensiilor și a fost stabilită cu responsabilitate.

Violeta Alexandru susține că Guvernul a decis majorarea pensiilor cu 14% din respect pentru pensionari, deoarece România ar fi singura țară care a mărit pensiile în plină pandemie de coronavirus.

Sunt oameni care ne-au spus că ne va costa electoral decizia de a crește pensiile în funcție de posibilitățile bugetare lăsate de criza economică din acest an și nu cu 40%. Guvernul a decis cu respect pentru pensionari – 14% (cea mai mare creștere de până acum) și cu responsabilitate pentru cheltuielile bugetare. Pensiile se plătesc din contribuțiile oamenilor care muncesc. Acești oameni fac tot ceea ce se poate să mențină locurile de muncă. De ce PSD îi face pe oamenii care muncesc dușmanii pensionarilor?

România este singura țară din Europa care a decis, din respect pentru nevoile pensionarilor, creșterea pensiilor în anul în care economia a fost grav afectată.

PSD este iresponsabil. Ne înrăiește! Unde am ajunge dacă am continua cu PSD? Grija mea este ca oamenii să aibă pensiile corect calculate și primite la timp. Nu vând iluzii, nu mint, nu speculez greutățile oamenilor. PSD ne duce într-o direcție din care vom ieși toți rău, dacă îi lăsam să decidă în continuare. Nesăbuința deciziilor prezente va împovăra viitorul copiilor noștri

Și premierul României, Ludovic Orban, a afirmat că nicio țară din Europa, mai puțin Germania, nu a mărit pensiile în această perioadă.

 

Pentru a putea compara, nu nu există o altă țară europeană care să fi crescut pensiile în această perioadă, decât Germania. Orice creștere de cheltuili provocate de criminalii economici de la PSD nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. (…)Riscurile sunt: degradarea României de către agențiile de rating va crește costul finanțărilor și nu numai a finanțărilor publice, ci și a tuturor companiilor din România și a tuturor persoanelor fizice. Creditele vor fi mai scumpe și mai greu de accesat”, a declarat Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW