Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Violeta Alexandru: Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2020

Ministrul Muncii continuă să critice instituțiile pe care le are în subordine și care nu dau randamentul dorit. Violeta Alexandru a precizat că Inspecția Muncii ar fi „ruptă de societate” și că ar avea probleme privind eficiența cu care rezolvă sesizările primite de la oameni.

Ministrul Muncii a adăugat că planurile de control ale Inspecției Muncii sunt atât de formale încât o „îngrozesc”.

În ceea ce priveşte Inspecţia Muncii, am cerut schimbarea paradigmei în sensul în care verificările să se facă în primul rând ţinând cont de petiţiile oamenilor. Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte. Inspecţia Muncii nu este, în acest moment, vocea problemelor oamenilor în domeniul relaţiilor de muncă. Caută orice justificare când îi pui această voce în faţă, caută pe oricine altcineva ca să răspundă pentru acest stadiu în care se află, mai puţin să-şi recunoască problemele. Este, pentru mine, instituţia etalon care îmi arată că atâta vreme cât nu ne recunoaştem problemele şi nu dorim să le rezolvăm, soluţiile sunt radicale”, a declarat Violeta Alexandru, miercuri, la prezentarea bilanţului unui an de mandat.

Violeta Alexandru a precizat că în anumite Inspectorate Teritoriale de Muncă din țară a găsit disponibilitate din partea celor care lucrează acolo să asculte, în primul rând, sesizările oamenilor.

În altele, sesizările se adună la inspectorul şef care le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa. Cert este că există mult formalism şi puţină eficienţă”, a adăugat ministrul Muncii.

Ministrul susține că apreciază felul în care antreprenorii muncesc pentru a ține pe picioare o afacere și a-i plăti pe salariați și că nu încurajează „excesul de zel” din partea inspectorilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW