Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Violeta Alexandru, după întâlnirea cu muncitorii srilankezi: A fost o situație de panică din partea dânșilor gestionată necorespunzător de autoritățile sanitare din Botoșani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat după întâlnirea cu cei 36 de muncitori srilankezi, blocați în Otopeni, că aceștia au primit oferte de muncă din partea a șase companii. Totodată, ministrul a acuzat autoritățile sanitare din Botoșani de gestionare necorespunzătoare a situației acestor persoane.

„Sunt oferte din partea a șase angajatori. Eu nu am făcut decât să creez cadrul în care să se întâlnească cererea cu oferta. Unii dintre angajatori au oferit oferte de muncă pentru toate cele 36 de persoane plus câteva persoane care se află în Botoșani. Alți angajatori au făcut oferte pentru un număr mai mic de persoane în funcție de capacitatea lor.

A fost o situație de panică din partea dânșilor. Experiențele lor trebuie circumstanțiate pe fondul pandemiei. A fost o situație de panică din partea dânșilor gestionată necorespunzător de autoritățile sanitare din Botoșani care nu au oferit explicații corespunzătoare pentru a putea evalua condițiile de reîntoarcere la lucru.

Eu i-am văzut încântați să continue să lucreze. Mă aștept să ia decizia astăzi. Ofertele sunt din domeniul producerii echipamentelor de cafea. A fost o ofertă a unor companii care ambalează produsele alimentare,” a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Un număr de 36 de muncitori din Sri Lanka, care au lucrat la o fabrică de confecţii din Botoşani şi care s-au aflat în carantină instituţionalizată, au fost îmbarcați duminică în două autocare cu direcția Otopeni, sub promisiunea că vor fi repatriați. La aeroport au aflat că niciun avion nu îi așteaptă, iar repatrierea nu se poate face.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • buy stromectol 3 mg online, containing ivermectin, has been explored for its potential role in reducing the transmission of soil-transmitted helminths in endemic regions through targeted treatment interventions in schools and communities. By administering preventive chemotherapy to children and at-risk populations, public health authorities aim to interrupt the cycle of transmission and prevent the spread of these debilitating diseases.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW