Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Violeta Alexandru, despre Inspecția Muncii: Această instituție nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desființată și reînființată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , ,

Violeta Alexandru este de părere că Inspecția Muncii ar trebui desființată și reînființată cu o altă organigramă, după ce Ministrul Muncii a terminat o evaluare asupra instituției. 

Violeta Alexandru susține că legea de funcționare a instituției ar trebui schimbată în Parlament, deoarece Inspecția Muncii nu ar putea fi reformată prin decizii punctuale.

Evaluarea mea – pe care tocmai am terminat-o – cu privire la Inspecția Muncii îmi arată că această instituție nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă și cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge.

Păcat de cei care muncesc în această instituție.

Inspecția Muncii și-a votat, prin Parlament, o lege de funcționare. Tot acolo trebuie schimbată. Când se va putea”, a precizat Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul Muncii îi acuză pe angajații instituției că sunt indiferenți la solicitarea lui Ludovic Orban de a intensifica acțiunile de control privind riscurile sanitare pe care le implică pandemia de coronavirus, dar, în schimb, aceștia ar fi experți în prezentarea statisticilor.

„Mă uitam la cât sunt de indiferenți după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acțiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experți în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administrației, una dintre ele fiind aceea de a te “împacheta” prin prezentarea de statistici, situații. Pentru cine se lasă împachetat.

Nu sunt interesată să leg prietenii în administrație. Nu susțin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort și să muncească cu rezultate vizibile.

E cam târziu pentru România să rateze și acest an fără să se facă treabă”, a adăugat ministrul Muncii.

Evaluarea mea – pe care tocmai am terminat-o – cu privire la Inspecția Muncii îmi arată că această instituție nu poate…

Publicată de Violeta Alexandru pe Luni, 5 octombrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW