Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Violeta Alexandru a anunţat în plen înfiinţarea grupului parlamentar al demisionarilor din PNL

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 1 februarie 2022

Deputatul Violeta Alexandru a anunţat marţi, 1 februarie, în plenul Camerei Deputaților, constituirea grupului parlamentar al deputaţilor independenţi de dreapta, din care vor face parte parlamentarii care au demisionat din grupul PNL, inclusiv Ludovic Orban, fostul lider ar formațiunii.

„În temeiul articolului 13 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, alături de colegii mei, (…) am înfiinţat grupul parlamentar al deputaţilor independenţi de dreapta”, a anunţat Violeta Alexandru în plen, citată de Agerpres.

În schimb, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a susţinut că sunt invocate în mod fals anumite prevederi ale regulamentului şi decizii ale CCR. La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a informat că pe ordinea de zi a şedinţei Biroului permanent s-a aflat solicitarea de înfiinţare a noului grup, care a fost direcţionată către Comisia juridică.

Ulterior, Violeta Alexandru a  declarat că regulamentul Camerei este interpretat după „bunul plac” al majorității și nu înțelege „de ce se teme” majoritatea de înființarea acestui grup parlamentar.

„Ne-am întemeiat această informare pe care am făcut-o Parlamentului neavând obligația să facem o solicitare pe două decizii ale CCR, 85/ 2019 și 1490/2010, care prevăd în mod expres posibilitatea ca pe durata unei legislaturi, atunci când se formează un grup parlamentar, sub condiția ca acesta să nu reprezinte o formațiune politică care să fi candidat în alegeri, ceea ce nu este cazul nostru, să poată înființa un grup parlamentar, urmând să activeze atât în structurile de conducere ale Camerei Deputaților, cât și în comisiile de specialitate.

Din păcate, am observat că regulamentul Camerei Deputaților este interpretat după bunul plac de către actuala majoritate, cu privire la care mă întreb de ce se teme de înființarea unui grup parlamentar, ce anume îi face să fie așa înfricoșați că se înființează un asemenea grup din moment ce au interpretat regulamentul cât să ne împiedice să constituim grupul?”, a afirmat deputata, între altele.

Ea a mai declarat că nu există nicio prevedere în Regulamentul Camerei prin care comisia juridică să dea un punct de vedere pentru înfiinţarea grupului parlamentar şi a arătat că în plen se face doar o informare din partea noului grup privind înfiinţarea acestuia.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/violeta-alexandru-a-anuntat-in-plen-infiintarea-grupului-parlamentar-al-demisionarilor-din-pnl/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 9081 more Information on that Topic: mainnews.ro/violeta-alexandru-a-anuntat-in-plen-infiintarea-grupului-parlamentar-al-demisionarilor-din-pnl/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/violeta-alexandru-a-anuntat-in-plen-infiintarea-grupului-parlamentar-al-demisionarilor-din-pnl/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *