Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Vineri începe un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19 la Romexpo

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

Vineri, 22 octombrie, începe un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19 la Romexpo, anunță Primăria Sectorului 1 într-un comunicat transmis miercuri, 20 octombrie. Intitulat „Te vaccinezi și te salvezi!”, evenimentul va dura trei zile, 24 de ore din 24.

„Bucureștenii și nu numai se pot imuniza timp de trei zile împotriva COVID-19, la orice oră din zi și din noapte, la cel mai mare centru de vaccinare din țară situat la centrul expozițional Romexpo din Sectorul 1 al Capitalei. (…) Campania va demara vineri, 22 octombrie, ora 08:00, și se va încheia luni, 25 octombrie, ora 08:00.

În cadrul maratonului, care durează 72 de ore, peste 20 de medici și asistenți medicali de la Complexul Multifuncțional Caraiman au amenajat opt fluxuri de vaccinare pentru cei care doresc să se imunizeze”, potrivit sursei citate.

Doritorii se pot prezenta la Romexpo fără programare, doar cu buletinul. Sunt disponibile trei tipuri de vaccin împotriva SARS-CoV-2: Johnson& Johnson (care se administrează într-o singură doză), Pfizer-BioNTech și Moderna (fie că e vorba de prima doză, de rapel sau de a treia doză).

„Vaccinarea este singura armă eficientă împotriva COVID-19. Adresez un apel bucureștenilor și locuitorilor Sectorului 1 să folosească în număr cât mai mare această armă pe care știința ne-o pune la dispoziție. Împreună, numai prin vaccinare, putem depăși situația gravă în care ne găsim în prezent și ne putem salva pe noi și pe cei dragi nouă”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, citat în comunicat.

Vaccinații primesc un bon de 100 de lei

Primăria precizează și că persoanele care se vor vaccina la Romexpo vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei, cinci tichete de câte 20 de lei, fiecare. Însă de acestea pot beneficia doar persoanele care au finalizat schema completă de vaccinare.

Tichetele de masă se distribuie nominal, la Centrul de vaccinare Romexpo, pe baza actului de identitate și a dovezii privind vaccinarea în cadrul centrului și se folosesc exclusiv pentru plata produselor alimentare de la magazinele și restaurantele afiliate la rețeaua ”Up România”.

Potrivit ultimei raportări de la CNCAV, 36.826 de persoane s-au vaccinat marți, 19 octombrie, cu prima doză de ser anti-COVID, dintre care 19.272 cu vaccinul Pfizer, 549 cu cel produs de Moderna, 16 cu cel produs de AstraZeneca și 16.989 cu cel produs de Johnson&Johnson.

Astfel, România a ajuns la un număr de 6.049.777 de persoane vaccinate anti-COVID cu cel puțin o doză.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW