Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Viktor Orban ar putea fi citat la CNCD pentru discursul de la Băile Tușnad / Csaba Asztalos: Nu am mai avut o astfel de situație

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2022

Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat vineri, 12 august, că premierul Ungariei, Viktor Orban, ar putea fi citat la CNCD, în urma sesizării depusă în urmă cu o zi de un deputat liberal.

Conform legislației, orice solicitare la Consiliu se soluționează cu citarea obligatorie a părților, în vederea audierilor(…)Nu am mai avut o astfel de situație. Cred că citarea poate fi făcută prin reprezentanța legală a Ungariei la București, adică prin ambasadă”, a declarat președintele CNCD, pentru Digi24.ro.

Ulterior, chiar și în cazul în care Ambasada Ungariei la București va decide să nu trimită un reprezentant, titularul de dosar de la CNCD va face o analiză, va da o propunere de soluționare, ce va fi dezbătută, și se va da o soluție, a mai precizat Csaba Astztalos.

Deputatul liberal și șef al PNL Iași, Alexandru Muraru, a anunțat joi că a depus sesizarea referitoare la discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Exprimă o formă de discriminare pe bază de rasă, naţionalitate, etnie și care are ca scop sau efect restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale ori a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice”, a precizat liberalul.

Muraru a mai comentat o declarație făcută la finalul lunii iulie de Csaba Asztalos, prin care acesta susținea că CNCD nu are ce să facă, invocând imunitatea diplomatică a premierului de la Budapesta.

Imunitatea diplomatică a d-lui Viktor Orban nu se referă la declarații, ci la fapte care sunt circumscrise codului penal, iar imunitatea diplomatică se activează în cazul unei acțiuni oficiale, nu a unei vizite private, cum a fost cea de la Băile Tușnad”, a precizat șeful liberalilor ieșeni.

Declarația reclamată de Alexandru Muraru la CNCD:

„De exemplu, în Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur și simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene. Iar atunci când stelele sunt potrivite și vremurile sunt bune, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a spus Viktor Orban în timpul discursului susținut la Băile Tușnad.

CITEȘTE ȘI: Kelemen Hunor: Orban n-a vorbit de România. Nu există tensiuni în coaliție

Sursă foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/viktor-orban-ar-putea-fi-citat-la-cncd-pentru-discursul-de-la-baile-tusnad-csaba-asztalos-nu-am-mai-avut-o-astfel-de-situatie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW