Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Viktor Orban, aflat în Texas: Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 august 2022

Premierul maghiar, Viktor Orban, i-a invitat, joi, pe conservatorii americani, în timpul unei vizite în Texas, să-şi „unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o conducă împotriva „progresiştilor de stânga”.

„Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marea întâlnire a conservatorilor americani de la Dallas, unde urmează să vorbească şi Donald Trump, relatează AFP.

„Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat liderul maghiar, asigurând că „ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că anumite state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

În ropote de aplauze, Orban, în vârstă de 59 de ani,a insistat asupra necesităţii de a se lua înapoi „controlul instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri intermediare din SUA din noiembrie.

„Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a mai spus el, invitând conservatorii „să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui „război cultural”.

Într-un discurs virulent din 23 iulie, la Băile Tuşnad, Viktor Orban respinsese deja viziunea unei societăţi „multietnice”. „Nu vrem să fim o rasă mixtă care s-ar amesteca cu non-europeni”, a declarat el, declanşând o serie de condamnări din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

Sursa foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW