Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Zeci de percheziții la locuințele unor traficanți de droguri din Constanța. Peste 100 de persoane vor fi aduse la audieri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2020

Procurorii DIICOT Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au descins miercuri dimineață la 69 de adrese, într-un dosar penal vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani. La audieri urmează să fie aduse 111 persoane.

Potrivit DIICOT, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent, grupul infracțional organizat, constituit inițial de nouă persoane, la care ulterior au aderat alte 50 de persoane, a acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.

Gruparea infracţională a acționat pe raza municipiului Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că membrii grupării au pus în vânzare 15,13 kg. de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care au obținut suma de 1,12 milioane de lei.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *