Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


VIDEO USR PLUS, plângere penală la DNA împotriva Gabrielei Firea în cazul Constanda

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Alianţa USR PLUS Bucureşti a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru abuz în serviciu în legătură cu darea în plată a unei părți din Satului Francez către afaceristul Costică Constanda.

Formațiunea o acuză pe Gabriela Firea că a încercat de cinci ori să obțină aprobarea Consiliului General pentru cedarea respectivului teren la o valoarea mai mică decât cea a pieței. Totodată, USR PLUS susține că acordul încheiat de administrația Firea și Costică Constanda s-a făcut cu încălcarea legii deoarece ar dispune despăgubiri mai mari decât cele aprobate de consilierii generali.

„Actualul primar a încercat în cinci şedinţe de Consiliu General să obţină votul consilierilor pentru cedarea terenului respectiv, la o valoare mai mică decât preţul pieţei, ceea ce ar fi însemnat o pierdere pentru municipalitate şi un câştig necuvenit pentru Constanda. Însă aceasta nu este singura problemă. Acordul încheiat de Gabriela Firea şi Costică Constanda încalcă legea pentru că prin el sunt dispuse despăgubiri mai mari decât sumele aprobate de CGMB pentru cheltuieli reprezentate de despăgubiri civile aferente anului 2020. În plus, nu se poate adopta procedura de dare în plată cu privire la imobile ale unităţii administrativ teritoriale, deoarece înstrăinarea unor astfel de bunuri se poate face numai prin licitaţie publică”, se arată în comunicatul USR PLUS.

Primăria Capitalei îi datorează 115 milioane de euro omului de afaceri Costică Constanda, după ce a pierdut definitiv procesul legat de retrocedarea unui teren din Parcul Bordei.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW