Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Trei nave militare românești și circa 300 de marinari au participat la exercițiul multinațional organizat de Bulgaria

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 iulie 2022

Timp de două săptămâni, trei nave militare românești și aproximativ 300 de marinari au participat, în perioada 14-25 iulie, la Exercițiul multinațional „Breeze 22”, organizat și condus de Forțele Navale ale Bulgariei, care s-a desfășurat în apele teritoriale ale Bulgariei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Burgas, au transmis Forțele Navale Române.

La ediția din acest an a exercițiului „Breeze 22”, militarii de pe fregata „Regele Ferdinand”, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” şi nava purtătoare de rachete „Zborul” au desfășurat împreună cu capabilități navale și aeriene, precum și cu ofițeri de stat major din Albania, Belgia, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Turcia și SUA numeroase secvențe de instruire întrunită, conform unor scenarii de luptă în diferite medii de acțiune la standarde NATO.

Potrivit sursei citate, scenariul fictiv al exercițiului „Breeze 2022” a fost unul adaptat la noile provocări geostrategice și prevede răspunsul unei forțe multinaționale la o criză geopolitică apărută în regiune.

Navele au revenit, luni, 25 iulie, în portul Constanța, respectiv Mangalia, raportând „Misiune îndeplinită!”. Participarea navelor militare românești la exercițiile organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică a devenit constantă în ultimii ani, ca parte a contribuției Forțelor Navale Române la creșterea stabilității în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW