Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Tiraspolul a publicat imagini cu atacul asupra sediului Securității 

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

Publicațiile de propagandă din regiunea transnistreană au difuzat marți, 27 aprilie, imagini despre care susțin că ar surprinde atacul asupra sediului așa-zisului Minister al Securității. 

Clipul video, cu o lungime de 1 minut și 28 secunde, este format din imagini luate de pe două camere de supraveghere.

În primul calup, pot fi văzuți trei persoane cu cagule. Aceștia coboară dintr-un autoturism de culoare argintie, despre care propaganda de la Tiraspol susține că ar fi marca Ssangyong, înmatriculat cu numărul EL 387 RJ, și trag, pe rând, cu ajutorul unor lansatoare portabile, asupra unei clădiri care nu se vede în cadru. După efectuarea atacului, cei trei au abandonat lansatoarele și au plecat la bordul autoturismului, care a demarat în trombă.

În cel de-al doilea calup de imagini se poate observa cum sediul așa-zisului Minister al Securității este lovit de trei proiectile, dar acesta nu surprinde și persoanele cu cagule și nici autoturismul de culoare argintie.

Întreaga operațiune a durat în jur de 25 secunde.

Scenografie ieftină, realizată de Moscova

Sediul așa-zisului Minister al Securității din Tiraspol a fost bombardat luni, 25 aprilie, în timp ce niciun angajat nu se afla înăuntru, cel mai probabil, cu ajutorul unui lansator de grenade, iar marți, 26 aprilie, au fost atacate două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Având în vedere control deplin pe care Federația Rusă îl exercită asupra teritoriului dintre Prut și Nistru, aflat de jure în componența Republicii Moldova, singurul scenariul plauzibil este cel în care incidentele au fost orchestrate de Moscova. Astfel, pe scenariul patentat în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, Armata rusă și-ar putea crea pretexte pentru aducerea de noi trupe în regiunea transnistreană, astfel încât acest teritoriu să fie utilizat drept un cap de pod pentru noi operațiuni.

Ultimele declarații făcute de apropiați ai Kremlinului nu fac decât să întărească această ipoteză. Liderul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, Denis Puşilin susține că Armata rusă se va îndrepta către regiunea transnistreană, după ce va ocupa în întregime regiunea Donețk.

În același timp, Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei pentru problemele CSI, a catalogat evenimentele drept o provocare pentru a atrage Rusia în operațiuni militare în regiune.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW