Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Tinere racolate, drogate și amenințate să se prostitueze. 12 persoane au fost duse la audieri/ Liderul grupării de proxeneți a încercat să fugă din țară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Mai multe tinere din București, Giurgiu și din zona Molodvei au fost racolate, drogate și amenințate de membrii unei grupări de proxeneți să practice prostituția în Germania. DIICOT a efectuat, marți, 11 percheziții domiciliare pe raza Capitalei și a județelor Giurgiu, Călărași, Ialomița și Arad.

Bărbații racolau victimele prin metoda „loverboy” sau promițându-le un loc de muncă stabil în străinătate. În realitate, fetele erau luate, duse și adăpostite în diferite apartamente închiriate în Germana și erau forțate să se prostitueze.

Mai mult, membrii grupării infracționale le duceau pe fete în Germania cu scopul de a încheia căsătorii de conveniență pentru cetățeni indieni care voiau să se stabilească în țări ale Comunității Europene, cu precădere Germania.

Fetelor li s-au administrat în toată această perioadă droguri psihoactive.

“În vederea îndeplinirii scopului infracțional, o parte dintre membrii grupării trebuiau să se apropie de persoanele vătămate și să le controleze prin dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea.

De asemenea, victimele au fost obligate să consume diferite substanțe psihotrope, devenind astfel dependente de grup”, transmit procurorii DIICOT.

Pentru a fi mai ușor de controlat, dar și pentru a le intimida, bărbații le amenințau pe fete cu arme de foc și arme albe.

Banii obținuți în urma serviciilor sexuale pe care fetele le prestau au fost folosiți de membrii grupării pentru plata chiriilor apartamentelor din Germania. De asemenea, o mare parte din bani erau transferați în România fie direct, la purtător, fie prin bancă, în conturile liderului grupării.

“Pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităților germane sau românești, membrii grupării au achiziționat bijuterii din aur cu gramaje consistente”, mai notează procurorii.

Liderul grupării, un bărbat din Giurgiu, a fost prins noaptea trecută în timp ce voia să părăsească teritoriul României.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, 18.000 de euro, telefoane mobile, laptopuri și tablete. În total, 12 persoane au fost duse la audieri.

Pentru destructurarea grupării procurorii din România au colaborat cu autoritățile judiciare competente din Germania și Spania, fiind efectuate în paralel activități procedurale pe raza orașului Hamburg din Germania.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW