Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO / Șoferul unui Touareg care a “împins” intenționat un Logan de pe șosea, condamnat la cinci ani de închisoare

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 29 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Iulian Șerban Sănducu, șoferul unui autoturism marca VW Touareg, acuzat că a șicanat și lovit, în 2015, un autoturism Dacia Logan în zona Fântânii Miorița din București, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Decizia, prin care i-a fost confiscat autoturismul și i s-a interzis să se urce la volan timp de cinci ani după ce iese din închisoare, este definitivă.

De la achitare la condamnare

Deși, în primă instanță, a reușit să obțină o achitare la Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București a întors sentința și l-a condamnat la cinci ani de detenție pentru tentativă de omor.

,,Condamnă pe inculpatul S.I.Ș la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat. (…) Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și a dreptului de a conduce orice tip de vehicul pentru care este necesară deținerea permisului de conducere, pe o perioadă de 5 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. (…) Dispune luarea măsurii confiscării speciale a autoturismului marca VOLKSWAGEN, model TOUAREG, an de fabricație 2014, cu nr. de înmatriculare …..și seria … …., aflat în proprietatea inculpatului”, se arată în decizia instanței.

Judecătorii au menținut, însă, achitarea pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. Decizia este definitivă.

Daune de mii de euro

Șoferul trebuie să plătească, potrivit deciziei Curții, daune morale de aproximativ 14.000 euro.

,,Obligă inculpatul la plata către acestea (părțile civile, n.r.)  a următoarelor sume, în echivalent în lei la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând daune morale: – 4.000 euro, către fiecare dintre părţile civile …. și ……; – 3.000 euro, către fiecare dintre părţile civile … şi …”, se mai arată în minută.

Bărbatul a fost trimis în judecată în 2016.

,,La data de 4 iulie 2015, in jurul orelor 10,15, in timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, în zona Fântânii Miorțta, pe sensul de ieșire din București, în condițiile unui trafic intens, inculpatul Sănducu Iulian Șerban a avut un comportament șicanator și agresiv față de un alt participant la trafic (…) aflat într-un autoturism marca Dacia Logan, împreună cu părinții săi, după care, când a ajuns în paralel cu acesta, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, a frânat brusc și a virat violent în directia autoturismului Dacia Logan, intrând în coliziune cu acesta în mod intenționat”, au transmis, la vremea respectivă, procurorii din Capitală.

Foto: captură youtube.com

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *