Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO S-a deschis circulația pe Varianta Ocolitoare Bârlad. Lucrările ar fi trebuit finalizate în urmă cu 3 ani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 august 2024

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deschis joi circulația pe Varianta Ocolitoare Bârlad, cu 3 ani întârziere față de termenul stabilit inițial.

„Acest nou drum permite traficului rutier de tranzit să evite traversarea municipiului Bârlad și va fluidiza circulaţia spre şi dinspre Vama Albiţa (frontiera dintre România și Republica Moldova)”, a transmis directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Pe traseul VO Bârlad, în lungime de 11,28 km, au fost construite trei intersecții cu drumurile naționale DN24, DN24D și DN24A, trei pasaje și două parcări de scurtă durată.

Contractul pentru proiectarea și execuția a Variantei Ocolitoare Bârlad a fost încheiat, în octombrie 2018, cu Asocierea Tehnic Asist – Tass Infra Logistic. Termenul era de 8 luni pentru proiectare și 22 luni. Lucrările au avansat însă extrem de greoi. În iulie 2022, când avansul proiectului era de doar 30%, contractul a fost preluat de un nou antreprenor, Concelex, care a impulsionat șantierul și l-a dus în cele din urmă la bun sfârșit.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW