Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Regulile din starea de alertă au fost încălcate la o mănăstire din Hunedoara / Cei care au surprins imaginile susțin că au fost agresați de enoriași

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 mai 2020 Etichete: ,

Duminică la Mănăstirea Jiet din județul Hunedoara preoții nu au ținut cont de restricțiile din starea de alertă și au organizat slujba în incita bisericii. Mai mult, doi bărbați care au publicat imaginile susțin că au fost agresați de enoriașii prezenți. Poliția nu a dat nicio amendă.

Din imagini se observă cum un bărbat deschide ușa și întreabă de ce se ține slujba în interiorul lăcașului de cult, moment în care o măicuță îl împiedică să intre, iar un alt bărbat îl scoate cu forța.

 

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei  Hunedoara, stareţa Mănăstirii Jieţ a sesizat oamenii legii că în lăcaşul de cult a avut loc un incident.

Poliţia Oraşului Petrila a fost sesizată de către stareţa unei mănăstiri din Valea Jiului cu privire la faptul că în timpul slujbei religioase, doi bărbaţi din municipiul Petroşani în vârstă de 36 şi 47 de ani au avut divergenţe cu călugăritele mănăstirii. Reprezentanta mănăstirii a precizat că enoriaşi au încercat să îi calmeze pe cei doi şi au cerut să le facă linişte şi să părăsească incinta, dar aceştia au adresat injurii şi ameninţări personalului mănăstirii, fapt care i-a determinat pe enoriaşi să îi scoată cu forţa din incinta mănăstirii”, se arată în comunicatul Poliției, citat de Adevărul.

Enoriașii au plecat până la sosirea oamenilor legii

Până să ajungă polițiștii la fața locului, enoriașii care au fost prezenți la slujbă au plecat.

„Enoriaşii care au participat la slujbă nu a putut fi identificaţi, întrucât până la sosirea echipajului de Poliţie, aceştia au plecat de la faţa locului iar călugării nu le cunoşteau identitatea. În cauză se vor efectua cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice”, mai arată sursa citată.

Cei doi bărbaţi agresaţi s-au prezentat la spital

După cele întâmplate, Poliția susține că a fost sesizată și de Spitalul din Petroșani cu privire la faptul că cei doi bărbați implicați în eveniment s-au prezentat la unitatea de primiri urgențe pentru a fi tratați după ce au fost agresați de enoriași.

„Ulterior, poliţiştii au fost sesizaţi de Spitalul de Urgenţă Petroşani privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat două persoane care au declarat că au fost victime ale unor agresiuni. Cei doi au relatat faptul că ar fi fost agresaţi de către enoriaşii participanţi la  slujbă, la mănăstirea situată pe raza oraşului Petrila”, se mai arată în comunicat.

În acest caz, poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Potrivit normelor impuse de autorități, liturghiile se vor desfășura doar în aer liber, cu respectarea normelor de distanțare de doi metri între cei prezenți.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW