Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Proteste față de certificatul de vaccinare, în Franța: Macron să enerveze traficanții de droguri și criminalii, nu cetățenii

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2022

Sâmbătă, 8 ianuarie, francezii au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de președintele Emmanuel Macron și atitudinea sa față de antivacciniști. Macron declara zilele trecute că scopul lui este să-i enerveze pe cei care refuză să se imunizeze împotriva COVID-19. La rândul lor, cetățenii care au ieșit astăzi în stradă vor și ei să-l enerveze pe liderul statului.

Macron a spus săptămâna aceasta că vrea să enerveze persoanele nevaccinate, făcându-le viața atât de complicată, încât vor ajunge să se vaccineze. „Persoanele nevaccinate sunt iresponsabile și nedemne de a fi considerate cetățeni”, a adăugat el.

La Paris, protestatarii i-au răspuns președintelui cu aceeași replică, scandând „Te vom enerva!”.

Alții au afișat pancarte cu mesajul „NU permisului de vaccinare”, făcând referire la eforturile legislative ale lui Macron de a cere dovada vaccinării pentru a intra în locuri precum cafenele, baruri și muzee.

Oamenii s-au adunat și pe străzile din Marsilia, Nantes și Le Mans, printre alte orașe.

„(Remarcile lui Macron) au fost picătura care a umplut pahar. Nu suntem iresponsabili”, a spus administratorul spitalului Virginie Houget, care nu s-a încadrat la vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății, pentru că a fost infectat cu COVID-19 la sfârșitul anului trecut.

Manifestanții îl acuză pe Macron că le calcă libertățile și îi discriminează, tratând inegal cetățenii țării. Macron a susținut că libertățile aduc cu ele și responsabilități, care includ protejarea sănătății altora.

Franța a înregistrat vineri peste 300.000 de noi infecții cu coronavirus pentru a doua oară într-o săptămână. Spitalizările, inclusiv pacienții cu COVID-19 aflați în terapie intensivă (UTI), sunt în creștere constantă, punând sub presiune sistemul de sănătate.

Unele spitale au raportat că aproximativ 85% dintre pacienții din secțiile de Terapie Intensivă nu sunt vaccinați împotriva COVID-19. Datele autorităților arată că 90% dintre persoanele de peste 12 ani eligibile pentru imunizare sunt complet vaccinate.

Francezii trebuie deja să prezinte fie dovada vaccinării, fie un test negativ pentru a intra în restaurante și baruri și pentru a folosi trenurile interregionale. Dar, odată cu creșterea numărului de noi infecții pe fondul tulpinii Omicron, guvernul vrea să renunțe la opțiunea de testare și, prin urmare, doar persoanele vaccinate să aibă accesul permis în diverse locații.

Toate acestea au loc cu doar trei luni înaintea alegerilor prezidențiale din Franța. În acest context, protestatarii l-au acuzat pe Macron că politizează pandemia înainte de alegeri.

„Vreau ca el să enerveze traficanții de droguri și criminalii, nu o persoană obișnuită”, a spus un protestatar de 55 de ani.

Foto: Captură YouTube/ The Sun

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW