Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


VIDEO | Primul ventilator mecanic inventat la Timișoara a trecut testul de funcționare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 martie 2020 Etichete: , , ,

Un ventilator mecanic inventat la Timișoara a trecut testul de funcționare, iar marți va fi testat și de medicii anesteziști. Este vorba despre primul prototip inventat de români, în contextul pandemiei de coronavirus.

 „Ne străduim să contruim un prototip în care componenta mecanică şi de acţionare e aproape finalizată, cea electronică e iarăşi aproape de finalizare, în principiu marţi seara ajungem să îl confruntăm cu anesteziştii care eventual vor ajunge să îl folosească.

Sunt zeci de oameni care muncesc pe proiectul ăsta. Avem sprijin şi din partea firmelor din Timişoara, am construit o reţea în spate care ar putea să se ocupe inclusiv de fabricare atunci când conceptul e omologat şi avem undă verde să îl pregătim pentru spitale”, a declarat Radu Ticiu – iniţiator VentilaTM, potrivit Mediafax.

Acest ventilator mecanic va fi testat, marți, și de medicii anesteziști.

 „Sper să mergem într-un spital din Timişoara marţi, dacă nu, vor veni anesteziştii în zona de prototipare, nu ştim exact cum se va întâmpla. Nu o să facem teste pe pacienţi. Avem rezervat un cort pe care o să îl putem face experiment, după ce facem prima verificare în laborator. După acest test vom ştii dacă anesteziştii primesc de la el ceea ce au nevoie şi ce noi ne propunem să le dăm”.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, există și la nivel de autorități discuții cu echipa de la Timișoara, iar dacă acest ventilator va funcționa și va fi omologat atunci marii producători auto, prin imprimantele 3D, vor începe să producă ventilatoare mecanice.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW