Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Primele imagini cu tramvaiele produse de Astra Arad, care vor circula în București începând cu aprilie 2022

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2021

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a publicat luni, 15 noiembrie, imagini cu prototipul noilor tramvaie din București, produse de Astra Arad. 

Tramvaiul bucureștean va deveni una din principalele soluții de transport din Capitală: modern, confortabil, silențios, rapid, cu o capacitate mărită de transport. Sunt convins că acest mijloc de transport va deveni o alternativă viabilă de a călători prin oraș”, a scris viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, pe Facebook.

Noul model de tramvai, care ar urma să circule în Capitală începând cu luna aprilie 2022, va fi dotat cu rampe de acces acționate electronic din buton, pentru persoanele cu dizabilități. În plus, va avea locuri speciale pentru biciclete și cărucioare.

Condițiile oferite de noile tramvaie sunt dintre cele mai moderne: spațioase, design interior deosebit, confortabile (beneficiază de un sistem de suspensii și amortizoare inovator), silențioase pentru exterior, izolate fonic pentru interior și, cel mai important, accesibile pentru toate categoriile de călători”, susține viceprimarul Capitalei.

Contractul, semnat în mai

Primăria Capitalei a încheiat, pe 11 mai, cu firma arădeană Astra Vagoane, contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie din gama de 36 metri.

Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă, cinci uși duble și vor fi dotate cu aer condiționat. Garanția este tramvaielor este full warranty de minim 5 ani sau 300.000 km. Capacitatea de transport va fi de minim 220 de călători, din care 56 pe scaune.

Primul tramvai ar urma să fie livrat în termen de 15 luni de la semnarea contractului, apoi câte patru vehicule vor fi livrate lunar până la finalizarea contractului. Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55.

CITEȘTE ȘI: Fact Check: Gabriela Firea a susținut că PMB va plăti 145 milioane lei în plus pentru cele 100 de tramvaie Astra / Contractul o contrazice

Comentarii


 • Din clipul de prezentare tramvaiul nu satisface condițiile privind numărul de locuri pe scaune de 56 de locuri.In cazul acesta tramvaiul nu satisface condițiile din licitație.

 • … [Trackback]

  […] Information on that Topic: mainnews.ro/video-primele-imagini-cu-tramvaiele-produse-de-astra-arad-care-vor-circula-in-bucuresti-incepand-cu-aprilie-2022/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: mainnews.ro/video-primele-imagini-cu-tramvaiele-produse-de-astra-arad-care-vor-circula-in-bucuresti-incepand-cu-aprilie-2022/ […]

 • … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/video-primele-imagini-cu-tramvaiele-produse-de-astra-arad-care-vor-circula-in-bucuresti-incepand-cu-aprilie-2022/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/video-primele-imagini-cu-tramvaiele-produse-de-astra-arad-care-vor-circula-in-bucuresti-incepand-cu-aprilie-2022/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW