Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Premierii Spaniei și Danemarcei, în vizită la Kiev

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 aprilie 2022

Prim-miniştrii Spaniei și al Danemarcei, Pedro Sanchez şi Mette Frederiksen, au ajuns joi, 21 aprilie, în capitala Ucrainei, Kiev, pentru a-și arăta sprijinul față de președintele Volodimir Zelenski. 

Oficialii vor discuta despre continuarea sprijinului pentru poporul ucrainean și despre „crimele de război și încălcarea drepturilor omului”, fapte ce trebuie aduse în fața justiției, a precizat prim-ministrul danez într-un comunicat.

La rândul său, șeful guvernului spaniol s-a arătat „șocat să asiste la ororile și atrocitățile războiului lui Putin pe străzile din Borodyanka”. „Nu vom lăsa poporul ucrainean singur”, a precizat el într-un mesaj publicat pe Twitter.

Sanchez și Frederiksen calcă pe urmele mai multor lideri europeni, inclusiv a președintelui Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și a premierilor britanic și ceh, care s-au deplasat și ei în Ucraina de la începutul invaziei Federației Ruse în țară, în semn de susținere pentru președintele și poporul acesteia.

Amintim că și președinții celor două Camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, au programată, spre finalul lunii, o vizită în Kiev.

În timp ce liderul PSD a precizat că, în calendar, este prevăzută și o întâlnire cu președintele Zelenski, dar care nu este „concretizată”, fostul președinte PNL a spus că încearcă să obțină o întâlnire cu premierul Denys Shmyhal.

Data în care cei doi ar urma să ajungă în Kiev este, încă, necunoscută la nivel oficial, deși în spațiul public s-a vehiculat că vizita ar urma să aibă loc pe 27 aprilie.

Foto: Pedro Sanchez/ captură Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *