Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Polițiștii îl roagă să se predea pe un șofer care a omorât un om 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 mai 2024

Caz stupefiant în județul Suceava. Mai mulți agenți de poliție l-au rugat să se predea pe un șofer în vârstă de 21 ani, baricadat în propria locuință, după ce acesta a accidental mortal un alt bărbat în vârstă de 25 ani. 

Oamenii legii par să nu fi înțeles nimic din cazul Caracal. Atunci, ajunși în fața casei criminalului, polițiștii au așteptat obținerea unui mandat de percheziție pentru a pătrunde, deși aveau informații că acolo s-ar putea afla tânăra Alexandra Măceșanu.

Nici acum, puși într-o situație parțial similară, polițiștii nu au acționat diferit. Un șofer în vârstă de 21 ani din județul Suceava a accidentat mortal un alt bărbat în vârstă de 25 ani. După producerea tragediei, șoferul s-a baricadat în propria locuință. Ajunși acolo, în loc să pătrundă în imobil pentru a-l reține pe șoferul criminal, oamenii legii l-au rugat pe acesta să iasă, în așteptarea unui mandat de la judecători. Potrivit publicației Monitorul de Suceava, în cele din urmă, tânărul a ieșit singur din locuință, fiind convins să se predea de un avocat chemat de tatăl său.

Explicația halucinantă Poliției

În urma apariției imaginilor, reprezentanții Poliției au transmis într-un comunicat în care arată că agenții implicați în reținerea șoferului au respectat legislația prin faptul că au solicitat mandat de percheziție pentru a pătrunde.

„După identificarea și localizarea șoferului de 21 ani, polițiștii au dispus măsuri de preluare a acestuia, cu respectarea strictă a legislației și a procedurilor legale în vigoare. Astfel, având în vedere refuzul bărbatului de a permite accesul pe o proprietate privată, polițiștii au dispus în regim de urgență accesarea mecanismelor legale, respectiv informarea unității de parchet, în vederea solicitării de către procuror și emiterii de către judecător a unei autorizații de percheziție domiciliară, instrument legal pentru pătrunderea în imobilul în care se afla bărbatul. De asemenea, polițiștii au avut în atenție, în permanență, zona în care se afla bărbatul și au dispus măsuri de securizare a arealului, în paralel inițiind o procedura de negociere, în vederea preluării bărbatului, fără incidente. Urmare a demersurilor efectuate, s-a reușit preluarea în condiții de siguranță a bărbatului, fără a fi necesara utilizarea forței sau a armamentului din dotare. În cauză, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 ore a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat unității de parchet și instanței competente, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a transmis Poliția.

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW