Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


VIDEO Peste 15.000 de soldați ruși au fost plasați în carantină după ce au fost scoși la repetiții pentru parada militară de Ziua Victoriei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Peste 15.000 de soldați ruși au fost plasați în carantină după ce au fost scoși la repetiții pentru parada militară dedicată Zilei Victoriei, fără a fi respectate măsurile privind distanțarea socială impuse pe timpul pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că soldații au fost trimiși în bazele militare unde vor fi plasați în carantină pentru două săptămâni, însă nu se știe dacă au apărut cazuri de infecție cu Covid-19 printre militarii scoși la repetiții.

În urmă cu câteva zile, președintele Vladimir Putin a decis amânarea ceremoniilor din 9 mai, Ziua Victoriei și din al Doilea Război Mondial, unul dintre cele mai importante evenimente din Rusia, marcat, în mod tradițional, de o paradă militară în Piața Roșie din Moscova.

Potrivit sursei citate, deși ministrul Apărării nu a confirmat, au apărut cazuri de infecții cu Covid-19 la câteva baze militare și academii militare din Rusia, însă oficialii au susținut că soldații din aceste unități nu au fi participat la repetițiile care au avut loc pe 1 aprilie.

Potrivit unui clip video care a circulat în mediul online, soldații ruși scoși la repetiții nu au respectat niciun fel de distanță socială.

Rusia a raportat până acum peste 47.000 de cazuri de infecții și în jur de 400 de decese, focarul epidemiei din această țară fiind Moscova.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW