Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Perlă monumentală lansată de primarul Negoiță, într-un moment de sinceritate: „Copacii nu mai are viață în ei”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2024

Primarul Sectorului 3 a comis-o din nou. Încercând să explice de ce instituția pe care o conduce defrișează ilegal copacii, Robert Negoiță a făcut un dezacord gramatical absolut monumental. 

„Sectorul 3 este sectorul verde. E o pădure. E o vorbă din bătrâni care spune că nu este pădure fără uscături. Din nefericire, copacii se îmbolnăvesc și mor. Sunt multe zone în care intrăm greu cu utilajele. Peste toată această complicație este și faptul că Primăria generală nu ne dă avize. Dar noi îi dăm oricum jos pentru că nu mai are viață în ei. Sunt uscați”, a afirmat Negoiță, într-un video publicat pe pagina sa de Facebook.

Spune că nu mai știe dacă a dat șpagă să ia Bacalaureatul

Robert Negoita a promovat examenul de Bacalaureat la varsta de 31 ani, cu un an înainte de a deveni deputat din partea PSD. Întrebat la începutul acestui an într-o emisiune pe Kanal D dacă a dat șpagă pentru a promova examenul, Negoiță a susținut că nu își mai amintește.

„O intrebare atât de directă… Nu cred… Nu cred. E mult, e mult…  S-a facut mult de atunci”, a raspuns Negoita.

Datorează peste 55 milioane de euro statului român

Înainte de a intra în politică, Robert Negoiță a fost un prosper om de afaceri. Alături de fratele său, Ionuț Negoiță, actualul primar al Sectorului 3 a investit în imobiliare și în industria hotelieră, de unde a obținut venituri importante, dar și numeroase datorii.

Pe unele dintre acestea încă nu le-a achitat. Cea mai mare, în cuantum de nu mai puțin de 273 milioane de lei, o are către ANAF. De asemenea, el mai are de achitat 688.790 de lei către Primăria Sectorului 4, 6.509 de lei către Primăria Constanța, 478.867 de lei către Primăria Voluntari, 3.776.411 de lei către Primăria Popești Leordeni și 41.231 de lei către Primăria Afumați.

Acestea nu sunt însă nici pe departe singurele datorii ale lui Negoiță. El mai are de înapoiat către mai multe firme aproximativ 11 milioane de lei și are de rambursat un credit, scadent în 2037, de 1 milion de euro.

Ce avere are Robert Negoiță

În declarația de avere, Robert Negoiță menționează ca proprietate 25 de terenuri în județul Iflov, patru vile și patru spații comerciale. Totodată, el deține părți sociale la două firme în valoare de circa 10 milioane de euro.

Anul trecut, Negoiță a obținut venituri din postura de primar în cuantum total de 232.000 de lei, adică aproximativ 19.000 de lei/lunar.

Urmărit penal în cel puțin două dosare

Pe lângă bătăile de cap legate de datorii, Negoiță are și mari probleme cu legea. În august 2022, primarul Sectorului 3 a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în dosarul penal privind contractul de salubritate încheiat cu firma Rosal. Prejudiciul este estimat la 578,4 milioane lei. Procurorii anticorupție îl acuză pe Negoiță că, în noiembrie 2013, ar fi semnat o serie de acte pe baza cărora consilierii locali ai Sectorului 3 au votat un act adițional care presupunea cu 10 ani, în mod ilegal, a contractului cu firma de salubritate.

În februarie 2023, DNA a început urmărirea penală împotriva sa, într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu. Negoiță este acuzat de abuz în serviciu, într-o anchetă legată de emiterea unor avize de construcție.

Dat pe mâna DNA de către ANI

Tot anul trecut, Robert Negoiță a fost reclamat la DNA de către Agenția Națională de Integritate, după ce inspectorii au descoperit că mai multe instituții subordonate acestuia ar fi încheiat contracte cu firme ale familiei sale.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii