Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


VIDEO Percheziții de amploare pe teritoriul României și al Marii Britanii. Tinere seduse prin metoda „loverboy” și forțate să se prostitueze

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Marți, procurorii DIICOT din România și omologii lor din Marea Britanie au efectuat 11 percheziții domiciliare. La sediul DIICOT au fost aduse, la audieri 5 persoane suspecte că ar fi constitui un grup infracțional organizat specializat în traficul de persoane și proxenetism. Alte 8 persoane au fost reținute în Marea Britanie.

Cinci dintre percheziții au avut loc în județele Giurgiu, Ilfov și Constanța, iar alte șase în în Marea Britanie, în localitățile Londra, Newcastle, Stoke-on-Trent și Norwich.

Potrivit procurorilor, în vara lui 2017, în Marea Britanie, la inițiativa a trei suspecți a fost constituită, în Ilford, o grupare infracțională organizată specializată în comiterea infracțiunii de proxenetism și trafic de persoane. Activitatea infracțională, care continuă și în prezent s-a desfășurat în mai multe regiuni din Marea Britanie.

Fetele erau racolate prin metoda loverboy. Tinerele proveneau din mediul rural, din familii fără posibilități materiale.

Tinerele erau trimise cu avionul în Marea Britanie, unde, de regulă, erau așteptate la aeroport de membrii grupării, după care erau duse la locurile de cazare închiriate de liderul proxeneților.

Pentru ca activitatea infracțională să fie greu de depistat, fetele erau trimise să se prostitueze la domiciliul clientului sau la hotel.

Acestea erau duse de șoferii grupării, cu care de regulă aveau și o relație amoroasă. Pentru transport șoferii încasau un procent din banii produși de fată.

Sumele de bani obținute erau preluate de șoferi și predate liderilor grupării.

Bărbații care se ocupau cu racolatul tinerelor aveau rolul de a menține dependența emoțională a fetelor față de ei, activitate pentru care încasau un anumit procent din banii produși de tinere.

„ Plata serviciilor sexuale se realiza în două modalități, numerar sau prin transferarea sumelor în conturile bancare deschise în Marea Britanie de către liderii grupării infracționale sau alți membrii iar plata se realiza obligatoriu înainte de întreținerea relațiilor sexuale”, arată procurorii DIICOT.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW