Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Pasajul Drajna, important pentru eliminarea blocajelor la trecerea căii ferate București-Constanța, a fost inaugurat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 mai 2023

Pasajului suprateran de la Drajna peste magistrala feroviară București – Constanța a fost deschis marți, 30 mai, în jurul orei 10:00ș Odată cu deschiderea circulației pe acest pasaj se elimină blocajele care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina.

Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 metri. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

Lucrările au fost efectuate de firma Arcada din Galați. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile, valoarea inițială fiind de 98 milioane lei, fără TVA, iar până la final a fost actualizată la 128 milioane lei, fără TVA.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW