Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Noii judecători CCR au depus jurământul de învestitură

By Diochetanu Andreea , in Justitie Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2022

Mihaela Ciochină, Iuliana Scântei şi Bogdan Licu au depus sâmbătă, 11 iunie, jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curții Constituționale a României (CCR). Mandatele acestora sunt de nouă ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ceremonie, că este convins că cei trei membri noi ai CCR vor duce cu succes la bun sfârşit această muncă „de mare răspundere”.

„Este o muncă de mare răspundere şi sunt convins că o veţi duce cu succes la un bun sfârşit. La fel, doresc mult succes judecătorilor constituţionali care îşi continuă mandatul şi tuturor împreună vă doresc să vegheaţi la respectarea Constituţiei şi să fiţi un factor de echilibru în societatea din România”, a declarat șeful statului.

La ceremonia de depunere a jurământului de învestitură au participat și președinții celor două camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, dar și premierul Nicolae Ciucă.

În prezent, toți cei trei judecători ale căror mandate expirau în anul 2022 au fost înlocuiți. Este vorba de Valer Dorneanu, înlocuit de Bogdan Licu, propunerea PSD, Mona Pivniceru, înlocuită de Iuliana Scântei, propunerea PNL, și Daniel Morar, înlocuit de Mihaela Ciochină, propunerea Președintelui României.

Licențiat în drept la universitatea privată „Spiru Haret”, Bogdan Licu a ocupat, printre altele, funcțiile de procuror şef la Secţia de Supraveghere a Urmăririi Penale în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, prim-adjunct al procurorului general, respectiv adjunct al procurorului general.

Potrivit CV-ului publicat de Administrația Prezidențială, Mihaela Ciochină a ocupat funcția de consilier la Departamentul Constituțional Legislativ. A absolvit Facultatea de Drept în anul 1992.

În locul Mihaelei Ciochină, în funcția de consilier prezidențial a fost numită Anișoara Ancu. Ultima funcție ocupată a fost de membru în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW