Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


VIDEO Imagini dramatice la Spitalul Universitar din București: Morga este arhiplină, pacienții sunt tratați pe jos

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2021

Morga Spitalului Universitar de Urgență București a ajuns la capacitate maximă, iar trupurile neînsuflețite ale pacienților răpuși de COVID-19 nu mai au loc în frigidere. Și saloanele din unitatea medicală sunt pline, iar unii bolnavi de COVID-19 sunt tratați pe jos.

Mai multe imagini video care arată situația dramatică din unitatea spitalicească din Capitală au fost transmise presei luni și marți. În primul clip video se pot observa cadavrele, care nu mai au loc în morga spitalului, astfel că sunt ținute pe holuri.

Conform Digi24, în această unitate medicală mor, în medie, zilnic, 45 de pacienți, atât cu COVID-19, cât și non-COVID. De regulă, necesarul lunar de saci pentru cadavre este de 100, dar a fost suplimentat la 500, din cauza numărului mare de morți.

Marți, 19 octombrie, autoritățile au anunțat un record absolut al deceselor asociate SARS-CoV-2: 574 raportate în ultimele 24 de ore, dintre care 13 sunt transmise cu întârziere.

GCS a raportat azi și un număr record de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă, peste 1.800. În secțiile ATI sunt internați 1.805 bolnavi, dintr-un total de 19.730. 486 sunt minori, 450 fiind internați în secții și 36 la ATI.

De altfel, astăzi este o nouă zi în care nu mai există paturi libere ATI COVID-19. Situația este mai mult decât grăitoare la Spitalul Universitar București, unde saloanele sunt arhipline, unii pacienți fiind tratați și pe jos în lipsa paturilor. Alții sunt cărați cu tărgile și înghesuiți pe unde mai e loc liber.

Ca idee, marți, 19 octombrie, rata de infectare în Capitală a ajuns la 16.44 cazuri la o mie de locuitori. În ultimele 24 de ore, 2.190 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 au fost confirmate în municipiul București, conform ultimei raportări de la GCS, transmisă marți, 19 octombrie.

Vezi și FOTO – Coadă de ambulanțe în fața Spitalului Universitar din București

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW