Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Mobilizarea exemplară a constructorului român care lucrează la primii kilometri de autostradă din Moldova

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2020

Lucrările la Autostrada A7 Centura Bacău (16,269 km) avansează cu rapiditate. Asocierea de firme românești UMB – Tehnostrade este foarte bine mobilizată în teren, existând chiar posibilitatea punerii în folosință până la finele anului 2020, cu mai bine de un an mai devreme decât termenul stabilit prin contract. 

Proiectul Centurii Bacău cuprinde și realizarea a 14,5 km de drum național, din acești 7,36 km fiind deja dați în folosință.

Cu toate că termenul contractul de finalizare a acestei lucrări este ianuarie 2022, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și directoarea CNAIR, Mariana Ioniță, au promis în repetate rânduri punerea în folosință a celor 16,2 km de autostradă până la finalul anului 2020. Termenul, unul extrem de ambițios chiar și pentru o firmă de anvergura UMB, a fost asumat și de proprietarul Dorinel Umbrărescu în fața premierului Ludovic Orban. Rămâne de văzut dacă în Moldova vor fi inaugurați primii kilometri de autostradă în acest an sau în primul trimestru al anului 2021, așa cum a estimat Asociația Pro Infrastructură (API). Pe forumul peundemerg.ro a apărut informația că autoritățile iau în calcul deschiderea în acest a sensului de deplasare spre București (half profile), însă deocamdată nu există o confirmare oficială.

Varianta de Ocolire Bacău (A7)

Constructor: Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL

Valoarea contractului: 668,3 milioane de lei fără TVA

Lungime: 30,8 km din care 16,269 km la profil de autostradă

Termen de execuție: ianuarie 2022

Garanție lucrări: 84 de luni

peundemerg.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *