Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Mesajul ambasadorului Adrian Zuckerman la aniversarea a 140 de ani de relații diplomatice SUA-România: Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 iunie 2020 Etichete: , , ,

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de relații diplomatice între România și SUA, ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, a transmis un mesaj în care subliniat relația specială dintre cele două state concretizată prin multiple acțiuni de sprijin reciproc.

Redăm mesajul ambasadorului Adrian Zuckerman

Astăzi sărbătorim 140 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite ale Americii şi România. În această zi, în 1880, predecesorul meu, Eugene Schuyler, agent diplomatic şi consul general a fost recunoscut ca reprezentant oficial al Statelor Unite în România. În luna noiembrie a aceluiaşi an, preşedintele Rutherford B. Hayes l-a primit pe colonelul Sergiu Voinescu, trimis special al viitorului rege Carol, la prima misiune diplomatică a României în Statele Unite. De atunci până în prezent, ţările noastre s-au apropiat. După căderea comunismului în 1989, România a considerat Statele Unite partener şi prieten. În 1997, ţările noastre au devenit parteneri strategici; în 2004, România a devenit stat membru NATO. Această relaţie continuă să aducă beneficii ambelor ţări în prezent. De la militari care colaborează umăr la umăr în toată lumea pentru a ne proteja libertăţile, la vizita unei echipe medicale româneşti în Alabama, pentru a-i ajuta pe americani în timpul pandemiei de COVID.

România este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi militari şi economici ai Statelor Unite în Europa. Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american şi în numele americanilor şi al preşedintelui Trump, îţi mulţumesc, România, pentru cei 140 de ani de prietenie şi cooperare. Mulţi înainte!

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, la împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice cu SUA: Relația privilegiată în cadrul Parteneriatului Strategic ne oferă un reper solid în contextul unei lumi aflate într-o profundă și rapidă schimbare

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW