Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania a fost inaugurat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 decembrie 2023 Etichete: ,

Lotul Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km), parte a Autostrăzii Transilvania, a fost deschis circulației rutiere.

Lucrările la lotul Chețani – Câmpia Turzii au început încă din anul 2016 și ar fi trebuit finalizate în termen de 1 an. Abia pe 18 septembrie 2020 a fost dat în trafic nodul rutier Chețani (1,3 km), cel care asigură descărcarea de pe lotul vecin Iernut – Chețani.

Întârzierile s-au ținut lanț, în condițiile în care constructorul de la acea vreme, firma românească Straco, intrase în insolvență. În cele din urmă, în anul 2021, la sugestia ministrului transporturilor de atunci, Cătălin Drulă, CNAIR a decis să rezilieze această înțelegere.

În octombrie 2022, CNAIR a încheiat un nou contract pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii, în valoare de 420 milioane lei, fără TVA, cu Asocierea Strabag – Geiger. De aici totul a intrat pe făgaș normal. Constructorii s-au mișcat exemplar și urmează să inaugureze autostrada cu mai bine de 8 luni înainte de termen, fără extensii de timp, un adevărat record pentru România. Prin urmare, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe 97 km din Autostrada Transilvania, între Târgu Mureș și Cluj Napoca.

Pro infrastructură: Felicitări antreprenorilor și subcontractorilor lor!

„Deschiderea cu 8 luni înainte de termen este un record național stabilit de cei doi constructori, Strabag și Geiger, după ce în martie 2021 ministrul Cătălin Drulă a rupt pisica reziliind contractul cu defuncta Straco și apoi a re-licitat rapid lotul. Este o inaugurare curată, fără artificii birocratice și extinderi de termene din pix. Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. Lucrările au început în teren la sfârșit de noiembrie 2022 la aproximativ 38% stadiu fizic existent la data rezilierii. Felicitări antreprenorilor și subcontractorilor lor. Drum bun tuturor!”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW