Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Nicușor Dan, despre bugetul Capitalei: Va cuprinde toate marile proiecte. Arena Națională ne costa 20 milioane de lei pe an și produce 2 milioane

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 22 ianuarie 2021 Etichete: ,

Primarul Capitalei a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă pe tema bugetului, că acesta va cuprinde toate marile proiecte din campania electorală, printre care realizarea de parcări la marginea Bucureștiului și reabilitarea a 50 kilometri de linie de tramvai. Nicușor Dan a menţionat că dorește un buget realist după adoptarea celui la nivel național.

Totodată, edilul a criticat vechea administrație pentru cheltuirea a 5 milioane de lei pentru promovarea publicitară a campaniei de consolidare a clădirilor cu risc seismic.

„Arena Naţională ne costă 20 de milioane de lei pe an şi produce două milioane de lei pe an. Administraţia de Consolidări a Clădirilor cu Risc seismic a plătit în 2020 cinci milioane de lei pentru a face o campanie publicitară, ‘Bucureştiul trainic’, dar în anul 2020 a semnat doar o convenţie pentru  reabilitarea unui imobil”, a declarat Nicușor Dan.

Bani la rectificare pentru Parcul Natural Văcărești

Nicușor Dan a precizat că în buget nu vor fi cuprinse fonduri pentru amenajarea Parcului Natural Văcărești, însă s-a declarat optimist în privința unei astfel de alocări la prima rectificare bugetară.

„Dar vom avea de-a lungul anului mai multe rectificări pozitive, în care vom adăuga, pe măsură ce vom identifica surse de finanţare, mari lucrări de investiţii, cum ar fi de exemplu Parcul Natural Văcăreşti.

Fără îndoială că la una dintre rectificările acestea, probabil că în jurul lunilor aprilie-mai, veţi vedea acest obiectiv de investiţii început. Şi, pe de altă parte, pe măsură ce vom mai descoperi lucruri, vom ajusta cheltuielile pe care Primăria Capitalei le face”, a mai afirmat Nicușor Dan.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW