Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO În ce stadiu sunt lucrările la Pasajul Domnești, proiect esențial pentru fluidizarea traficului pe Centura Capitalei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2020 Etichete: , ,

Intersecția Prelungirea Ghencea – Centura București, una dintre cele mai aglomerate din România, va continua să le dea bătăi de cap șoferilor și în următorii ani. Cu toate că pe 10 mai 2017 a fost semnat contractul pentru realizarea unui sens giratoriu suspendat, lucrările avansează extrem de lent, constructorul având mari probleme financiare.

Asociația Pro Infrastructură, care a realizat în această săptămână o filmare a șantierului, a remarcat că, deși în ultimele săptămâni mobilizarea constructorului a crescut, evoluția per total a lucrărilor este dezastruoasă.

„Deși în ultimele săptămâni mobilizarea constructorului a crescut simțitor pe partea de relocare a utilităților și de coloane forate pentru fundațiile structurilor, evoluția dezastruoasă a acestui șantier în ultimii trei ani ne-a arătat odată în plus că fără pregătirea, licitarea și derularea profesionistă și proactivă a marilor proiecte de infrastructură soarta acestora va fi una nedorită”, afirmă Asociația Pro Infrastructură.

Secretar de stat: Într-o lună am realizat peste 10% din lucrare

Ceva mai optimist este secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, care afirmă că lucrările la Pasajul Domnești în ultima lună au avansat mai mult decât în ultimii trei ani, ajungând la 17,6%.

„Lucrăm la Domnești! Într-o lună am realizat peste 10% din lucrare

Dacă e miercuri, suntem pe șantierul pasajului de la Domnești. Așa cum puteți vedea și dumneavoastră în fotografii, dar și live dacă treceți pe la Domnești, se lucrează! Se ridică pilon după pilon. Devierea rețelelor de utilități (electrice, gaze, telefonie) continuă. Se lucrează la armarea fundațiilor pilelor de susținere.

Când am redeschis șantierul de la Domnești, procentul de execuție a proiectului era sub 7%. Acum a ajuns la 17,6%”, a scris pe Facebook Irinel Scrioșteanu.

✔️ Lucrăm la Domnești! Într-o lună am realizat peste 10% din lucrare

Dacă e miercuri, suntem pe șantierul pasajului de…

Publicată de Irinel Ionel Scriosteanu pe Miercuri, 9 septembrie 2020

Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București – Domnești

Constructor: Asocierea Straco-Comnord-Specialist Consulting

Valoarea contractului: 91,5 milioane lei

Data semnării contractului: 10 mai 2017

Durata contractului: 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuție și 24 de luni perioada de garanție a lucrărilor

Emiterea ordinului de începere a lucrărilor: 5 ianuarie 2018

Stadiul lucrărilor: 17,6%

Foto: peundemerg.ro

Sursa foto: Captură video

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 84207 additional Info to that Topic: mainnews.ro/video-in-ce-stadiu-sunt-lucrarile-la-pasajul-domnesti-proiect-esential-pentru-fluidizarea-traficului-pe-centura-capitalei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/video-in-ce-stadiu-sunt-lucrarile-la-pasajul-domnesti-proiect-esential-pentru-fluidizarea-traficului-pe-centura-capitalei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *