Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


VIDEO Imaginile care îl contrazic pe Ludovic Orban / Pro Infrastructură: Lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, nicio șansă de finalizare în 2020

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 mai 2020 Etichete: , ,

După ce premierul Ludovic Orban a luat în calcul finalizarea lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda până la finalul lunii noiembrie, Asociația Pro Infrastructură a filmat din dronă întreaga secțiune. Imaginile arată un progres anemic și mobilizare slabă constructorului grec Aktor, cu toate că numărul de utilaje și al personalului a mai crescut în ultima perioadă. Estimarea asociației pentru punerea în folosință a lotului 2 este pentru finalul anului 2021. 

Mari probleme pe cele două loturi aflate în construcție

În privința lotului 1, unde lucrează italienii de la Pizzarotti, principala problemă este slaba mobilizare a antreprenorului în teren, venită pe fondul facturilor neachitate de CNAIR. În acest moment stadiul fizic al proiectului este de 86%, iar cel financiar de doar 72.67%.

De asemenea, CNAIR nu a finalizat îndepărtarea deșeurilor identificate pe amplasamentul unei bretele a Nodului Rutier Alba Iulia Sud.

Totodată, autoritățile trebuie să găsească o soluție pentru  relocarea liniei electrice LEA 110 Kv, aflată în zona nodulului Alba Iulia Nord.

Pe lotul 2, de care se ocupă grecii de la Aktor, situația este cumva similară. Antreprenorul este slab mobilizat în teren, singurele progrese vizibile cu adevărat sunt pe zonele unde activează firmele subcontractoare Marcu Company și sibienii de la Retter Group. Stadiul fizic al lucrărilor este de 65%, iar cel financiar de doar 52,12%.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, promisiuni nerealiste despre punerea în folosință a autostrăzii Sebeș – Turda: Termenul stabilit este 30 noiembrie

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW