Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


VIDEO Grup infracțional care distribuia heroină în zona Icoanei din Capitală, destructurat de DIICOT

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 februarie 2021

Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracțional organizat format din 11 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. Inculpații au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Pe 23 februarie, procurorii DIICOT, alături de ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, au efectuat 10 percheziții domiciliare în București, pe raza Sectoarelor 2 și 5.

Activitatea grupului consta în distribuția de heroină și substanțe psihoactive, mai ales în zona Icoanei din Capitală, cunoscută ca fiind un punct roșu pe harta traficului de heroină, arată anchetatorii.

Cei 11 inculpați au fost reținuți, inițial, pentru 24 de ore, iar Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pe 24 februarie.

Redăm, în totalitate, comunicatul emis de DIICOT

La data de 23.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 11 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, activitatea infracțională a grupului consta în distribuția de heroină și substanțe psihoactive, în special în zona Icoanei din municipiul București, cunoscută ca fiind un adevărat punct roșu pe harta traficului de heroină din zona capitalei.
La data de 23.02.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza sectoarelor 2 și 5, fiind puse în executare un număr de 23 de mandate de aducere.
La data de 24.02.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor 11 inculpați reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul BSIJ și al echipelor canine din cadrul Direcției Generale a Vămilor.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW