Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Grindeanu, dat de gol de un secretar de stat. Lotul 1 din A0 Sud nu se deschide anul acesta

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2023

În ciuda promisiunilor avântate ale ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, și ale responsabililor din cadrul CNAIR, singura poțiune din Autostrada Centura București Sud care va fi deschisă anul acesta este pe lotul 2, între DN5 și DN6, în lungime de 10 kilometri. Inaugurarea lotului 1 (16,9 km), care ar permite deschiderea și a altor 6,3 km din lotul 2, va fi amânată pentru anul viitor. 

Un proverb african spune „Quand le mensonge prend l’ascenseur, la vérité prend l’escalier. Même si elle met plus de temps, la vérité finit toujours par arriver! (Când minciuna urcă cu ascensorul, adevărul urcă pe scări. Chiar dacă îi ia mai mult, adevărul ajunge întotdeauna). Mutatis mutandis este și cazul lui Sorin Grindeanu.

După ce în luna februarie, a promis inaugurarea întregului sector sudic al Autostrăzii Centura București până la finalul acestui an, în urmă cu aproape două săptămâni, ministrul transporturilor a susținut că, dacă vremea ține cu drumarii, pe lângă porțiunea de 10 kilometri din lotul 2, între DN5 și DN6, va fi inaugurat lotul 1, între Glina și Vidra, fapt ce ar permite deschidere a altor 6,3 km din lotul 2.

„Cu șanse de 80% este și lotul 1 de pe A0 Sud. Termenele pentru loturile 1 și 2 pentru Alsim Alarko sunt până la sfârșitul anului. Pentru lotul 2 de pe A0 Sud nu am semne de întrebare. Pentru Lotul 1 nu sunt la fel de optimist. Poate să nu fie sfârșitul anului dacă vom avea o perioadă în care va ploua foarte foarte mult și nu se va putea lucra”, a declarat Sorin Grideanu, într-o conferință de presă.

Dat de gol de un secretar de stat

De atunci și până acum nu a căzut aproape niciun strop de ploaie în București, vremea fiind aproape ideală pentru lucrări. Cu toate acestea, lotul 1 și porțiunea rămasă din lotul 2 se vor deschide abia anul viitor, înainte de alegeri.

Informația a fost dezvăluită involuntar chiar de către unul dintre secretarii de stat din subordinea ministrului. Aflat într-o vizită pe șantierul lotului 2, Irinel Scrioșteanu a surprins un indicator montat de constructor în zona nodului cu DN5, care arată că autostrada nu continuă mai departe.

În plus, în mesajul care însoțește filmarea, Scrioșteanu nu face absolut nicio referire la porțiunea dintre DN5 și Autostrada Soarelui, cea rămasă restantă.

„Cum am spus, acest lot va fi finalizat pana la sfârșitul acestui an și se va circula între DN5 și DN6, la nivel de Autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei”, a scris Scrioșteanu.

Contractele pentru loturile 1 și 2 au fost încheiate de CNAIR în anul 2019 cu turcii de la Alsim Alarko, iar termenele inițiale de execuție erau în cursul anului 2022.

Prima inaugurare, pe secțiunea de nord

O porțiune de 9,5 km, între DN 1 și Autostrada A3, din lotul 2 (19 km) al secțiunii de nord, urmează să fie deschisă luna viitoare, cu circa 8 luni mai devreme decât termenul contractual.

Chiar dacă UMB va finaliza întreg lotul anul acesta, șoferii nu vor putea beneficia de acești noi kilometri de drum de mare viteză. Nodul rutier cu DN 2, de la Afumați DN 2, este pe lotul 3, aflat abia în etapa de proiectare, în vreme ce descărcarea provizorie în DJ200 nu este terminată.

Întârzieri pe lotul 3 din secțiunea de sud

Tot în 2019, CNAIR a încheiat cu grecii de la Aktor contractul pentru lotul 3 al A0 Sud. Aici lucrările sunt încă și mai întârziate, avansul general fiind sub 60%.

Termenul de finalizare a fost amânat până în aprilie 2024, însă ținând cont de ritmul de lucru, șansele ca acesta să fie respectat sunt extrem de reduse.

Finalul anului 2026 – termenul pentru finalizarea A0

Autostrada A0 București este împărțită în șapte loturi. Pe secțiunea de nord, UMB lucrează pe lotul 4, în lungime de 4,4 km, însă aceasta va putea fi deschid doar odată cu lotul 3, unde China Civil Engineering nu a început deocamdată lucrările. Pentru lotul 1 din A0 Nord CNAIR a încheiat contractul pentru proiectare și execuție abia în această săptămână, la 4 ani de la lansarea licitației, cu italienii de la Impresa Pizzarotti. Durata este de 12 luni pentru proiectare, respectiv 22 luni pentru execuția lucrărilor. Cu alte cuvinte, în cel mai bun scenariu, în decembrie 2026 se va putea circula pe întreaga centură a Capitalei la profil de autostradă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW