Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


VIDEO/FOTO DIICOT: 4 persoane reținute într-un dosar de trafic de droguri. Procurorii au confiscat 130 kg de cannabis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Joi, patru persoane vor fi prezente la Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, într-un dosar de trafic de droguri de risc. Procurorii DIICOT au descins la locuințele a patru persoane cu vârste cuprinse între 30 și 58 de ani și au reținut peste 130 de kg de cannabis, în diferite forme.

În urma perchezițiilor de la locințele a doi dintre suspecți, procurorii au identificat și ridicat 181 de plante de cannabis în diferite stadii de creștere constituite în cinci culturi outdoor. În total, au fost confiscate 84 kg de masă verde, 40kg de masă vegetală semiuscată, 1,15 kilograme de masă vegetală uscată și aproximativ 5 kilograme de macerat de cannabis.

Polițiștii au mai descoperit un laborator indoor folosit pentru creșterea plantelor de cannabis. În plus, a mai fost găsită o instalație artizanală pentru distilarea maceratului de cannabis și obținerea uleiului de cannabis, dar și un uscător pentru plante.

De la locuințele suspecților au mai fost ridicate cutii de fertilizatori, o răsadniță, un aparat de vidat și lipit, folii de vidat și lipit, obiecte purtătoare de urme de substanță vegetală (grindere, foarfece, cântare electronice, cutii din plastic, recipiente din plastic și inox), telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie și suma de 15.000 de lei.

Conform procurorilor, unul din inculpați a crescut două culturi de cannabis pe malul râului Ilișua din Bistrița Năsăud. Plantele ajunseseră la maturitate și măsurau între 1,5 și 4 metri.

După ce era recoltată, planta era dusă la locuințele inculpaților, după care era prelucrată în laboratoarele improvizate ale acestora, urmând să fie vândută.

În cauză s-a stabilit faptul că, la săvârșirea faptelor au participat patru persoane.

După audieri, cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorul de caz, urmând a fi prezentați, în cursul acestei zile, Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW