Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


VIDEO Disponibilizări la Teatrul Național București. 55 de angajați vor fi dați afară. Se anunță proteste în weekend

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 27 iunie 2019 Etichete: , , ,

Disponibilizări la Teatrul Național București. Pentru că Primăria Generală a redus drastic bugetele instituțiilor de cultură, 55 de angajați vor fi dați afară în perioada imediat următoare. Aceștia sunt tehnicienii fără de care spectacolele nu pot fi realizate. 

Mihai Călin, o voce critică la adresa felului in care se cheltuie banii publici, a atras atenția asupra situației extrem de grave cu care se confruntă instituțiile de cultură.

„De două zile, din cauza unor tăieri de buget, situația a devenit foarte grea și colegii nostri, de la Teatrul Național București, cam 55 de persoane din corpul tehnic, care sunt angajați colaboratori printr-o firmă externă, vor fi dați afară. Vrem să spunem că noi nu putem face spectacol fără tehnicieni. Dacă situația rămâne așa, acești oameni vor fi dați afară. Trebuie să ne facem un obicei să ii aplaudăm pe acești oameni”, a afirmat Mihai Călin la finalul stagiunii de aseară.

Colegul său, actorul Marius Manole, face apel la Primaria Capitalei dar și la Ministerul Culturii să deblocheze această situație.

„Să se deblocheze acele posturi, să îi ajutăm pe acești oameni, fără acești oameni spectacolele sunt blocate”, a spus actorul.

Ieri seară, actorii au fost vocile colegilor disponibilizați

Într-un gest normal de solidaritate, actorii Teatrului Național din București au ieșit în fața publicului la finalul spectacolelor „Orchestra Titanic” și „Viforul”, povestind sutelor de spectatori despre situația dramatică prin care trec instituțiile de cultură, dar și despre colegii de la tehnic disponibilizați în urma tăierilor bugetare. Mulțumim, Mihai Calin și Marius Manole, mulțumim tuturor actorilor pentru susținere! #TNB

Publicată de Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti pe Joi, 27 iunie 2019

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW