Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


VIDEO Diplomat sârb, spion al Rusiei ? Întâlnirea cu un ofițer rus de informații, filmată și postată pe Youtube

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Un videoclip în care ar apărea un diplomat sârb în timpul unei întâlniri cu un ofițer al GRU (serviciul de informații al armatei ruse) a fost postat, luni, pe Facebook. Potrivit Radio Europa Liberă Serbia, oficialul ar primi bani de la ofițerul rus.

Imaginile îi surprind pe cei doi bărbați întâlnindu-se într-o parcare, iar ulterior, lângă mașina unuia dintre ei, oficialul sârb ar primi o pungă de plastic, pe care o lasă în autoturism. După ce merg la o cafenea, diplomatul este filmat în timp ce numără banii aflați într-un plic plasat în punga primită de la ofițerul rus.

Radio Europa Liberă Serbia citează o analiză făcută de Christo Grozev, jurnalist al platformei de cercetare Bellingcat. Acesta susține că ofițerul rus este Georgy Viktorovich Kleban, fost adjunct al atașatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse la Belgrad.

Imaginile au fost postate pe Youtube de utilizatorul Kdjuey Lskduf. Acesta deține un cont pe Twitter, fără niciun abonat, însă după postarea clipului a etichetat mai multe publicații din toată lumea, potrivit lui Grozev.

 

„Spionii ruși corup Serbia. Acesta este un videoclip cu colonelul Georgi Viktorovich Kleban, membru al ofițerului principal de informații al poliției militare ruse (GRU), plătindu-și agentul sârb, care este un oficial sârb de rang înalt. Kleban lucrează la ambasada Rusiei la Belgrad”, este descrierea videoclipului pe Youtube.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW