Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO DIICOT: Rețea de trafic de minore, destructurată. Fetele, sechestrate și obligate să se prostitueze

By Andreea Traicu , in Fara categorie Justitie Stirile zilei , at 21 septembrie 2019 Etichete: , ,

O rețea de trafic de minore a fost destructurată de DIICOT. Patru fete au fost traficate şi abuzate de membrii unei familii din Giurgiu. Tinerele erau ţinute încuiate, în condiţii de sclavie şi obligate să se prostitueze. Asta au descoperit polițiștii și procurorii după mai multe percheziții făcute în Giurgiu. Polițiștii au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în trafic de persoane. La domiciliul acestora au fost găsite 4 fete care erau folosite pentru prostituție. Una dintre ele este minoră, are doar 15 ani.

“Din datele deținute, coroborate cu rezultatul verificărilor și investigațiilor efectuate, a rezultat faptul că un număr de 6 inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat creat pe relații de familie, în vederea obținerii unor sume importante de bani prin identificarea, recrutarea, racolarea și ulterior exploatarea sexuală prin practicarea prostituției, a unor minore, inclusiv a minorei în vârstă de 15 ani, atât pe raza municipiului Giurgiu cât și pe raza municipiului București și a altor județe”, precizează DIICOT.

Fata de 15 ani a fost ținută captivă o săptămană. Părinții au fost cei care au sesizat dispariția și au anunțat imediat poliția, temându-se că ar putea fi exploatată sexual de membrii unei familii din municipiul Giurgiu. Nu era pentru prima dată când față dispărea de acasă.

“În urma actelor de urmărire efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că, de la începutul anului 2019, minora a manifestat un comportament necorespunzător, lipsind de la cursuri, întorcându-se la locuința familiei la ore târzii, culminând cu plecări voluntare de la locuință pentru perioade de timp îndelungate. În această perioadă, minoră nu a solicitat mamei sale sume de bani pentru uz personal, ba mai mult această afișa o ținută elegantă și un aspect fizic îmbunătățit.

Pentru aceste motive mama sa a sesizat dispariția fiicei sale în cursul lunii martie 2019, acesta fiind găsită de organele de poliție și reîncredințată familiei.

În același context, că urmare a faptului că în cursul zilei de 10.09.2019, minora a venit la locuința familiei și după ce și-a luat mai multe obiecte vestimentare a plecat fără a oferi alte amănunte, la dată de 13.09.2019, mama minorei a sesizat organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu cu privire la dispariția fiicei sale”, precizează DIICOT.

Mai mult decât atât, ies la iveală informații noi potrivit cărora minorei i s-au făcut acte false, prin care față ar fi dovedit că este majoră astfel încât să nu aibă probleme.

“Activitățile de căutare efectuate de către polițiști în vederea localizării și stabilirii situației minorei, inclusiv contactarea telefonică a minorei pe terminalul mobil indicat de mamă că fiind utilizat de către fiica să, au condus la crearea unei stări de alarmare în rândul membrilor grupului, astfel că aceștia, pentru a evita descoperirea activităților infracționale desfășurate au decis să o transporte pe minoră în municipiul Giurgiu, acesta aflându-se într-o altă localitate din România, unde existau indicii că practică prostituția sub coordonarea liderului grupului.

În acest sens, în noaptea de 13/14.09.2019 doi dintre membrii grupului s-au deplasat cu un autoturism în municipiul București, în zona Gării Obor, de unde au preluat-o și transportat-o în municipiul Giurgiu pe minoră care se află împreună cu liderul grupului.

Că urmare a datelor obținute, în dimineața zilei de 14.09.2019, orele 06.35, un echipaj din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Giurgiu a identificat și oprit în trafic un autoturism, care se deplasa pe DN 5 din direcția București – Giurgiu. În autoturism au fost identificate 3 persoane printre care și minoră”, susțîn procurorii DIICOT.

La perchezițiile domiciliare au fost ridicate mai multe bunuri – 3500 de lei, 3 autoturisme dar și mai multe cartele telefonice. Membrii grupării infracționale vor fi prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În data de 18.09.2019 a fost identificată o altă minoră, în vârstă de 16 ani, care a declarat în fața anchetatorilor că a fost racolată, cazată şi obligată să se prostituezei de către membrii clanului. Tot ea le-a spus polițiștilor că la locuinţa grupării se mai aflau încă trei trei minore.

La data de 18.09.2019 procurorii DIICOT-Giurgiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate,  au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Giurgiu şi Bacău, în urma descinderilor fiind găsite 4 minore care se aflau în locaţiile respective.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW